Završen londonski REFEST - Kratki
Home      Vijesti      Filmski      Kratki      Završen londonski REFEST

Završen londonski REFEST

Završeno je ovogodišnje londonsko izdanje RESFEST-a, a mi ćemo vam pokušati približiti što ste propustili.

25.11.2003 0 komentara

Završen londonski REFEST

Reprizna izvedba predstave 'Dundo Maroje' u HNK Zagreb prekinuta je nakratko u subotu 19. svibnja, a zbog ispada koji su u gledalištu skrivili mladi redatelj Miran Kurspahić i konceptualni umjetnik Tom Gotovac.

Što se točno dogodilo pokušali smo saznati od voditeljice Službe za odnose s javnošću HNK, Stele Stazić, no kako ona nije niti znala da je do incidenta došlo za komentar smo zamolili same aktere.

Prema riječima Mirana Kurspahića, on je sam u jednom trenutku, nezadovoljan kvalitetom viđenog na sceni, isto prokomentirao s gospođom koja je u gledalištu sjedila do njega. 'Možda malo preglasno', priznaje Kurspahić i nastavlja: 'Na to je reagirao gospodin Gotovac kojemu se predstava očito svidjela i koji je u njoj želio nastaviti u miru uživati'. Nakon toga između Kurspahića i Gotovca došlo je do glasnog verbalnog obračuna, a potom i do fizičkog razračunavanja – rukavicama. Predstava je zbog toga nakratko prekinuta, no nastavljena je nakon što je osoblje HNK dvojicu izgrednika udaljilo iz gledališta.

Hoće li spomenuti dvojac zbog svega navedenog snositi ikakve posljedice, još uvijek je nepoznato.

Komentari

Nema komentara.