Tenisice za padanje u trans - Hot Spot
Home      Vijesti      Filmski      Hot Spot      Tenisice za padanje u trans

Tenisice za padanje u trans

Jedan od najčudnovatijih primjeraka filmskog 'merchandisinga' pojavio se jučer u Japanu. Nike tenisice koje se transformiraju u Optimusa Primea.

n.k. 26.04.2007 0 komentara

Tenisice za padanje u trans

Ako slučajno niste upućeni – Optimus je lik iz 'Transformers' franšize o prijevoznim sredstvima koja se transformiraju u robote, a za kojom već desetljećima luduju klinci diljem svijeta. U središtu su priče zbivanja na planetu Cybertron za vlast nad kojim se bore dva suprotstavljena robotska klana – dobri Autoboti na čelu s Optimusom Primeom, i zli Decepticoni na čelu s Megatronom.

Franšiza koja zarađuje milijune i miljune na crtanom serijalu, stripovima i svoj sili igračaka, prvi je put u kinima bila još 1986. godine. i to kao animirani 'Transformers: The Movie'. No kako odonda dječja pomama za transformerskim robotima nikako da splasne (na što će vam se požaliti svaki roditelj djeteta starijeg od 3 godine), vlasnik licence Hasboro udružio je snage sa Stevenom Spielbergom i isproducirao film koji pod motom 'Njihov rat. Naš svijet' prigodno stiže u američka kina na Dan nezavisnosti – 4. srpnja, a  samo dan kasnije i u naša.

Za redatelja su odabrali Michaela Baya, koji je osim režije 'Pearl Harbora', kao producent potpisao i svu silu prilično krvavih naslova poput 'Teksaškog masakra motornom pilom' i 'Hitchera'. Posljedično su 'Transformersi' ispali prilično brutalni i zaradili predikat 'R' – što će reći da ih maloljetnici stariji od 17 godina smiju gledati samo u pratnji roditelja. No nakon lobiranja samog Spielberga, predikat je izmjenjen u 'PG13', pa će ga dakle uz roditeljsku pratnju moći gledati svi klinci stariji od 13.

Film koji je navodno stajao 140 milijuna dolara i uposlio Shiu LaBeoufa, Jona Voighta, Huga Weavinga i Petera Cullena, u žestoku je marketinšku kampanju krenuo još na dodjeli Oscara predstavivši 4 modela automobila koji 'igraju ' u filmu. Tako se Chevrolet Camaro transformira u Bumblebeeja, Pontiac Solstice  u Autobota Jazz, Hummer H2 u Ratcheta, a GMC TopKick u Ironhidea.

...iz tenisice...

...u robota

Nakon što su roditelji dobili vlastite filmske igračke, na red su konačno stigla i djeca. Japanski proizvođač igračaka Tomy u suradnji s Nike predstavio je jučer dva modela dječjih tenisica koje se tranformiraju u Optimusa Primea i Megatrona, a nabaviti ih se može od danas po cijeni od 2,625 yena ($22).

Nike oglas

No, prije nego li se uputite u šoping znajte da se ove 'najkice' ne mogu – nositi. Čudnovato marketiško čedo koje se reklamira pod sloganom 'transformirajte svoju obuću' namjenjeno je, naime, isključivo gledanju i igranju.

Komentari

Nema komentara.