Macho muškarac bliži je Bogu - Hot Spot
Home      Vijesti      Filmski      Hot Spot      Macho muškarac bliži je Bogu

Macho muškarac bliži je Bogu

Dosadnim, dobrim starim vjernicima nasuprot stoje ljubavnici strastveni dugokosi, svi a la Mel Gibson i Brad Pitt.

m.n. 25.01.2005 0 komentara

Macho muškarac bliži je Bogu

Nije namjerno, ali mi opet po kršćanima. Uz sve dužno poštovanje i toleranciju :) Naime, Reuters donosi vijest o nadobudnom kršćanskom pokretu koji iz dana u dan sve više raste, a sve zahvaljujući svom proglasu da vjernici (posebno muškarci) trebaju ponovno otkriti strast u sebi, a na život gledati kao na avanturu.

Kamen temeljac ovim novim vrijednostima udarila je knjiga Johna Eldredgea 'Wild at Heart', do sada prodana u 1.5 milijuna primjeraka, čija je glavna teza da su kršćani dovoljno dugo bili dobri iliti prema Eldredgeu - dosadni dečki. Propisane su čak i norme za borbu – svaki nezadovoljnik najprije mora pogledati filmove tipa 'Braveheart' i 'Legenda o jeseni' – glavni junaci ipak imaju plemeniti cilj, spašavaju žene i vole djecu, pa srčeko svoje napuniti strašću i nemirom, prestati biti pasivan i krenuti u intenzivnije druženje sa svojom obitelji.

Da, da, sada se više ne šalimo, plemeniti cilj cijelog projekta je potaknuti vjernike da budu bolji muževi i očevi, dok svemu tome svoj obol daju moderni mediji.
Mel Gibson je već odavno ikona svakog modernog vjernika, no Reuters prenosi slučaj Jima Chasea, djelatnika u marketingu koji iznad svog radnog stola drži repliku mača kojim je William Wallace (Braveheart) svom narodu izborio slobodu. 'To mi je samo podsjetnik da je svaki dan borba', reče taj čovjek prkoseći 21. stoljeću.

I dok smo mi gotovo ostali bez teksta, najveći kritičari pokreta dolaze iz redova kršćana - boje se ljudi da će ovakvo jednostrano gledanje samo ekstremizirati stereotipe, dok neke supruge toplo pozdravljaju povećanu pažnju i cvijeće koje su primile zadnjih dana.

Da rezimiramo, ako želite energizirati svoj život i smanjiti stupnjeve dosade, preporučujemo filmove tipa 'Gladiator', 'Umri muški', 'Smrtonosno oružje', 'Braveheart', pa čak i 'Terminator'. Ako ipak ne uspijete pobjediti svakodnevicu, obećajemo da ćete postati agresivniji, ali bolji vjernici. Tako barem kažu :)
Komentari

Nema komentara.