Bog u malim bočicama - Hot Spot
Home      Vijesti      Filmski      Hot Spot      Bog u malim bočicama

Bog u malim bočicama

Spiritual Cinema Circle je DVD klub koji članovima osigurava duboke i dirljive filmove s porukom koji vam omogućuju da budete bolji ljudi. Ne zezamo se...

m.n. 12.01.2005 0 komentara

Bog u malim bočicama

Donosimo vam još jedan nusproizvod modernog, već dokazano uvrnutog doba u kojem živimo. I dok su na našim prostorima tek zaživjele tv-prodaje, a one internetske su još u povojima, u toj divnoj Americi zemlji mejlom možete naručiti pet bočica duhovnosti, jednu kutiju dobrote i na vrh noža Boga. O čemu se radi?

DVD klub Spiritual Cinema Circle koji broji blizu 14 tisuća članova u čak 60 svjetskih zemalja svojim članovima osigurava tri do pet produhovljenih filmova na mjesec, za samo 22 dolara što je još prilično jeftino za dušu. I dok nas to nekako bolesno podsjeća na nasilni Klub Svijeta knjige, stvari postaju još gore nakon što saznamo da je organizator Stephen Simon izjavio da su se probili zahvaljujući lancu e-mailova koje je slao Deepak Chopra.

Ako ste propustili ovo 'veliko' ime, moramo vam reći da je on još gori od Coelhoa, iako su istog kova – i on se bogati na ljudskoj nesreći, praznim pričama, prodavanjem roga za svijeću i svim šarlatanstvima kojih se možete dosjetiti. Uz minimum pismenosti svoje ideje plasira u knjigama jeftine i trla baba lan psihologije a prozirni naslovi poput 'Put do ljubavi', 'Kvantno liječenje', 'Kako spoznati Boga – putovanje duše u tajnu nad tajnama', 'Put čarobnjaka', te 'Sedam duhovnih znakova uspjeha' samo su neki od njegovih zlatnih jaja.

U isti koš s ovim, oprostite na izrazu, sranjima, može se staviti i ovaj Spiritual Cinema Circle. Njihova plemenita ideja je gledatelju osigurati lijepe i dirljive filmove s porukom, koji su inače teže dostupni, a za koje smatraju da će se ekipa nakon gledanja odmah osjećati bolje. I iako svi mi filmove gledamo iz nekog unutarnjeg gušta, mirna srca možemo zaključiti da instant sreća i čarobni štapić ne raste na drvetu, pa ni u bilo kojem studiju.

No, Spiritual Cinema ni tu ne staje… Svoje bi djelovanje istom logikom voljeli proširiti na produkciju, tako da specijalno za svoje članstvo trenutno pripremaju adaptaciju duhovnog romana Neala Donalda Walscha 'Conversations With God' u režiji Simona, utemeljitelja cijele priče. Ako i ukuse ostavimo po strani, možemo se nadati još jednoj 'Pasiji' (u najboljem slučaju) iliti propagandnom jeftinom filmu koji iskorištava naivne.

I iako smo se trudili biti tolerantni te poštovati nečiji izbor, možemo tužno zaključiti da iako ovaj Klub postoji, ne znači da je normalan ili u najmanju ruku preporučljiv. Religioznost i razne razine svijesti možda su nečiji izbor, no to nije razlog zbog kojeg bi ljudi trebali postati ovce i vjerovati raznim nadri-freakovima.

Unatoč činjenici da svi na sve imaju pravo, preporučujemo ipak tradicionalnije (pa ako hoćete i konzervativnije) konzumiranje Božje riječi iliti religije. Boga (nažalost) nema u malim bočicama niti u jeftinim pošiljkama.

Komentari

Nema komentara.