Spielberg hara Italijom - Dugometražni
Home      Vijesti      Filmski      Dugometražni      Spielberg hara Italijom

Spielberg hara Italijom

Stevenu Spielbergu u Italiji su dodijeljene prestižne nagrade za životno dostignuće, a njegov novi film biti će premijerno prikazan na Venecijanskom festivalu.

16.04.2004 0 komentara

Spielberg hara Italijom

Dodjela filmskih nagrada David di Donatello ipak nije protekla u svečanom tonu. Vijest o ubijenom talijanskom taocu u Iraku stigla je samo nekoliko minuta prije početka ceremonije pa je i Spielberg morao prilagoditi svoj dobitnički govor novonastaloj situaciji.

Izrazio je sućut talijanskom narodu i dodao kako 'vrlo snažno podupire sve američke, britanske, talijanske i sve ostale vojnike koji riskiraju svoje živote u Iraku.' Ipak, dodao je kako smatra da rat u Iraku nije nužan i da ga to rastužuje, a zatim je nastavio priču o tome kako su filmovi talijanskih redatelja utjecali na njegov rad.

Tijekom Spielbergovog posjeta Italiji on se susreo i s talijanskim predsjednikom Carlom Azegliom Ciampijem koji ga je odlikovao vrijednim državnim ordenom 'Cavaliere di Gran Croce'. Takvu čast redatelj je zaslužio svojim radom na očuvanju povijesnih činjenica o holokaustu kroz filmove i dokumentarce.

Spielbergova 'Schindlerova lista' 1993. godine osvojila je sedam Oscara , a nakon toga redatelj je osnovao arhivsku zbirku Survivors of the Shoah koja prikuplja snimljena svjedočenja preživjelih žrtava holokausta.

Najnoviji film ovog slavnog redatelja je romantična drama 'The Terminal' o istočnoeuropskom imigrantu koji tijekom rata 'zaglavi' na terminalu aerodroma u New Yorku jer mu putovnica prestane važiti.

'The Terminal' će u Europi premijerno biti prikazan na ovogodišnjem, 61. Venecijanskom filmskom festivalu koji će se održavati od 1. do 11.rujna. Glavne uloge u filmu imaju Spielbergov miljenik Tom Hanks i probitačna Catherine Zeta-Jones.

Komentari

Nema komentara.