Vrtlar i udovica - Dugometražni
Home      Vijesti      Filmski      Dugometražni      Vrtlar i udovica

Vrtlar i udovica

Ne radi se o sočnom traču iz susjedstva, nego o novim ulogama za 'Plavušu s Harvarda' Reese Witherspoon i 'Engleskog pacijenta' Ralpha Fiennesa.

06.04.2004 0 komentara

Vrtlar i udovica

'The Constant Gardener' je novi triler iz radionice Focus Featuresa u kojem će uz Ralpha glumiti Rachel Weisz ('Odmetnuta porota', 'Neprijatelj pred vratima') i Danny Huston ('Aviator', '21 gram').

Redatelj ovog projekta biti će Brazilac Fernando Meirelles, koji je za film 'Božji grad' dobio mnoge festivalske nagrade, a ugrabio je i ovogodišnju oskarovsku nominaciju za najboljeg redatelja. 'The Constant Gardener' biti će njegov prvi film snimljen na engleskom jeziku.

Početak snimanja je zakazan za slijedeći mjesec i to na atraktivnim lokacijama u Keniji. Radnja filma se vrti oko engleskog diplomata Justina Quaylea (Fiennes) čija je žena (Weisz) ubijena zajedno s poznatim lokalnim borcem za ljudska prava (Huston). Počinje kružiti priča da su njih dvoje bili ljubavnici, ali to ne spriječi Quaylea da započne privatnu istragu. Uskoro otkriva da se iza zločina krije tajna povezanost lokalnih političara s velikom zapadnjačkom farmaceutskom kompanijom.

Dakle, Fiennes će glumiti pravog udovca, a Reese Witherspoon će biti 'sportska udovica'. Ona će producirati i glumiti u romantičnoj komediji 'Sports Widow', šaljivoj priči o ženi koja se s televizorom natječe za suprugovu pažnju.

Ako ne možeš protiv njih, ti im se pridruži!

Zvuči vam poznato, drage čitateljice? Proveli ste nekoliko iznimno dosadnih nedjeljnih popodneva dok je vaš dragi doživljavao testosteronski šok pred ekranom? Već se od samog pasivnog slušanja kužite u sve priče o kladionicama, koeficijentima i hendikepima? Ako je tako, ovo bi mogao biti film za vas. Ili, možda čak i o vama?

Naime, žena koju će glumiti Reese čvrsto odluči stati na kraj suprugovoj nogometnoj opsesiji tako što će i sama postati sportski fanatik. Zanimljivo, to joj i uspije, a njenom suprugu ne preostane ništa drugo nego 'smanjiti doživljaj'.

Dakle, recept je slijedeći: Slijedeći put kad se vaš nogometni freak napokon bude htio pomaziti s vama, vi mu najumilnijim glasićem kojeg možete proizvesti lijepo objasnite: 'Ali beeejbee, baš je sada na Eurosportu svjetski kup u brdskom biciklizmu…'

Komentari

Nema komentara.