Reese riskira - Dugometražni
Home      Vijesti      Filmski      Dugometražni      Reese riskira

Reese riskira

Poslije masovnog ubojstva na Sveučilištu Virginia, Amerikanci u kina ne puštaju ona filmska. A baš se jednog takvog dohvatila Reese...

s.p. 07.05.2007 0 komentara

Reese riskira

Za mlade je poznato da su glavna filmska publika, pa se poslije svakog ubojstva koji počini neki gimnazijalac ili student, nađe barem jedan dežurni moralist koji provjerava koje je to filmove gledao mladi ubojica i jesu li ga oni potakli na zločin. Isti su, tako, otkrili da je 'Oldboy' inspirirao masovnog ubojicu sa Virginia Techa na par efektnih poza pred kamerama, a tragove čega je navodno moguće pronaći i u njegovim dramama.

No, tragedija s virginijskog sveučilišta, osim ovih trivijalnih ima s filmskom industrijom i drugih, ozbiljnijih veza. Naime, nacionalna je trauma posljedično odgodila kino distribuciju dva već zgotovljena naslova, slične, bolne tematike, studentskih ubojstava.

Prvi je 'The Killer Within' Mackyja Alstona, o Bobu Bechtelu koji je nakon dugogodišnjeg zlostavljanja planirao ubiti 250 ljudi na Swarthmore Collegeu u Pennsylvaniji. Priča koja još više liči Virginia Techu je 'Dark Matter' s Meryl Streep, rađen prema istinitom događaju u kojem je usamljeni azijski student pobio studente i profesore na faksu, a zatim i sebe. Prvi je film prikazan na Toronto Film Festivalu, drugi na Sundanceu i niti jedan niti drugi ne mogu se dokopati distributera dovoljno hrabrog da ih isporuči u američka kina.

Ne zna se ni kad će u kina drama 'Winged Creatures' s Guy Pearceom, Forestom Whitakerom i Kate Beckinsale, a koja govori o nasumičnom ubijanju u restoranu, što je također kontroverzna tema koju bi mnogi rado, ako ne zabranili, onda bar odgodili. 

U svim tim okolnostima, pravo je  iznenađenje vijest da će Oskarovka s imidžom 'zlatne curice' i zaleđem u mnogim komedijama, Reese Whiterspoon, producirati, a vjerojatno i glumiti u drami po istinitom događaju, o još jednom tinejdžerskom ubojstvu. Projekt se zove 'Under The Bridge' i bavi se slučajem Reene Virk, učenice indijskog porijekla koju su zlostavljali i ubili njeni vršnjaci. Režije će se prihvatiti Catherine Hardwicke, koja se  problematičnim tinejdžerkama već bavila u filmu 'Thirteen'.

U svakom slučaju, Reese vuče riskantan potez, no i poručuje svima koji su zaboravili da je igrala i u 'Američkom psihu' da ne planira raditi samo romantične komedije.

Komentari

Nema komentara.