Romantične komedije 1939. i 2007. - Dugometražni
Home      Vijesti      Filmski      Dugometražni      Romantične komedije 1939. i 2007.

Romantične komedije 1939. i 2007.

Kažu da za glumice više nitko ne piše dobre uloge. Lijek je uvijek remake. Pa se onda nađe posla i za Witherspoon i Ryan, Mendes, Bening...

s.p. 01.06.2007 0 komentara

Romantične komedije 1939. i 2007.

Nakon što je osvojila Oscara, Reese Witherspoon nije napravila ništa za pamćenje, osim što se rastala od Ryana Philippea. Sada je dobila ulogu za film koji bi joj mogao vratiti staru popularnost, baš kao u vremenu kad je glumila u hit komedijama poput 'Plavuše iz Harvarda'. Reese će, naime, zaigrati u remakeu filma 'Midnight', romantičnoj komediji s Claudette Colbert iz 1939.

Priča izvornika prati Evu, bivšu plesačicu koja se u Parizu pretvara da je mađarska plemkinja, jer želi upasti u visoko društvo. Plan joj je i pronaći muškarca, ali ju ne zanima ljubav već novac, pa traži gospodina iz više klase. Pretvara se da je barunica Czerny  i upada u razne neprilike s taksistom, ljubuje s velikašima i na kraju balade mora birati između ljubavi ili novca. Što će li samo izabrati? Mnogi (s razlogom) strepe od holivudskih obrada klasičnih romantičnih komedija (sjetite se nove 'Sabrine'), ali ovaj film bi mogao biti ugodno iznenađenje. Iza scenarija za novu verziju stoji Michael Arndt, autor subverzivne komedije 'Mala miss Amerike', koja je jako dobro prošla i u kinima. Arndt je  izjavio da je 'Midnight' 'jedan od njegovih omiljenih filmova' i 'jedna od najboljih komedija 30-tih', a šansa da napravi remake s Reese je 'ostvarenje njegovih snova', tako da će valjda dati sve od sebe da ovaj remake ispadne što bolji.

Još jedna plavuša-slatkica iz romantičnih komedija traži inspiraciju u starim dobrim komedijama, Meg Ryan radi na remakeu još jedne komedije iz 1939. (što ćete, zlatno doba filma). Riječ je o humornoj drami Georgea Cukora 'The Women', u kojoj grupa dama postaje nesnosna kada otkrije da jednu od prijateljica iz njihovog kruga vara njen muž. U originalu su glumile (sada već zaboravljene zvijezde) Joan Crawford, Rosalind Russell, Norma Shearer i Joan Fontaine, a novu postavu glumica sačinjavaju Eva Mendes, Annette Bening, Jada Pinkett Smith, Debra Messing i Candice 'Murphy Brown' Bergen. Iako su na okupu velika glumačka imena, scenaristica i redateljica Diane English nada se da može napraviti dobar film za manje od 20 milijuna dolara, a mi joj u tome želimo puno sreće. Trebat će joj.

Komentari

Nema komentara.