Zločesti vanzemaljci napadaju - Dugometražni
Home      Vijesti      Filmski      Dugometražni      Zločesti vanzemaljci napadaju

Zločesti vanzemaljci napadaju

Steven Spielberg i Tom Cruise će zajedničkim snagama prenijeti na ekran dramu 'Rat svjetova' koja je u prošlosti izazvala mnogo panike.

17.03.2004 0 komentara

Zločesti vanzemaljci napadaju

Film bi se trebao početi snimati tijekom 2005. godine s Tomom Cruiseom u glavnoj ulozi. Točan datum početka produkcije ovisi o brzini kojom će se napisati scenarij za ovu zananstveno-fantastičnu epsku priču. Za scenarij je odgovoran David Koepp koji ga prerađuje prema noveli 'Rat' H.G. Wellsa.

Pripovijest o slijetanju zločestih vanzemaljaca na naš mali i dobroćudni planet postala je sastavni dio američke kulture kada ju je kazališna grupa Orsona Wellesa izvela i emitirala kao radio dramu 1938. godine. Zbog uvjerljivih zvučnih efekata u drami, među slušateljima je zavladala prava panika koja se brzo proširila cijelom državom. Provaljivalo se u trgovime, ljudi su se povukli u podrume i razna skloništa, a ceste su bile zakrčene jer su mnogi bježali pred 'vanzemaljcima'. Prema tom je događaju 1953. snimljen i film.

Tom Cruise i njegova partnerica Paula Wagner će producirati film, a timu će se priključiti i Spielbergov DreamWorks. Redatelj trenutno završava snimanje filma 'The Terminal' s Tomom Hanksom i Catherine Zeta-Jones, a ima u planu raditi i četvrti nastavak serijala o pustolovu Indiani Jonesu za studio Paramount. Također, Spielberg je bacio oko i na scenarij za 'The Rivals' koji se bavi rivalstvom Sarah Bernhardt i Eleonore Duse, kazališnih zvijezda iz 19. stoljeća. Cruise se, pak, priprema za ulogu u trećem filmu 'Mission: Impossible' koji bi se trebao početi snimati ovo ljeto.

U svakom slučaju slijedećih godina nam neće nedostajati ZF tematike. Osim ovog projekta najavili smo već projekt Roberta Rodrigueza 'A Princess of Mars' i 'Aeon Flux' u kojem će glumiti oskarovka Charlize Theron. Čini se da nam nakon hobitske putešestvije slijedi invazija vanzemaljaca.

Komentari

Nema komentara.