Neka Zlatna Arena ostane među nama - Dugometražni
Home      Vijesti      Filmski      Dugometražni      Neka Zlatna Arena ostane među nama

Neka Zlatna Arena ostane među nama

Grlićev film osvojio nagradu za najbolji film i još 6 Zlatnih Arena, a nagrada publike i kipić za najboljeg glumca ostaju u obitelji Šerbedžija.

s.p. 24.07.2010 0 komentara

Neka Zlatna Arena ostane među nama

'Neka ostane među nama' Rajka Grlića osvojio je Veliku Zlatnu Arenu za najbolji film 57. festivala igranog filma u Puli, te je s ukupno sedam Zlatnih Arena glavni pobjednik Festivala. Ova drama o preljubu je inače jedini film iz glavne sekcije koji nije imao premijeru u Puli, no žiriju pod vodstvom redatelja Bogdana Žižića to nije smetalo, baš kao ni publici koja je nagradila film solidnom posjećenošću u kinima.

Film je osvojio još i nagradu za najbolju režiju (Rajko Grlić), kameru (Slobodan Trninić), sporednu žensku ulogu (Ksenija Marinković), glazbu (Alfi Kabiljo, Alan Bjelinski), scenografiju (Ivo Hušnjak) i ton (Srđan Kurpjel), a dobio je i Priznanje Ocjenjivačkog suda Federacije filmskih kritičara Europe i Mediterana (FEDEORA).


'Sedamdeset i dva dana', trailer.

'Sedamdeset i dva dana' Danila Šerbedžije osvojio je naklonost gledatelja, s prosječnom ocjenom 4.59 zaradio je nagradu publike Zlatna vrata Pule, a dobio je i Zlatnu Arenu za najbolju glavnu (Rade Šerbedžija) i sporednu mušku ulogu (Bogdan Diklić)i, nagradu za masku (Snježana Gorup), te priznanje Ocjenjivačkog suda mladih filmofila.

'The Show Must Go On' osvojio je Posebnu Zlatnu Arenu za specijalne efekte, a redatelj Nevio Marasović može se pohvaliti da je osvojio Zlatnu Arenu za scenarij, Vjesnikovu nagradu Breza za najboljeg debitanta i Oktavijana Hrvatskog društva filmskih kritičara (HDFK). 'Majka asfalta' ima nagradu za najbolju glavnu glumicu (Marija Škaričić), a 'Šuma summarum' nagrade za montažu i kostimografiju.

U sekciji manjinskih koprodukcija uvjerljivo je najbolji film 'Na putu' kojeg je žiri nagradio za najbolji film i režiju (Jasmila Žbanić), za glavnu žensku ulogu nagrađena je Zrinka Cvitešić, a filmu su odali priznanje i hrvatski kritičari i mladi filmofili. Žiri Međunarodnog programa i HDFK su najboljim stranim filmom proglasili 'Pisca iz sjene' Romana Polanskog, najbolji redatelj je Bertrand Tavernier za film 'Princeza Montpensier', a za najbolju glumu nagrađena je Sylvie Testud ('Lourdes'). Popis svih nagrađenih možete provjeriti na službenoj stranici Festivala, a uskoro možete očekivati i posljednje pulske recenzije našeg kritičara.

Komentari

Nema komentara.