Pula za djecu i odrasle - Dugometražni
Home      Vijesti      Filmski      Dugometražni      Pula za djecu i odrasle

Pula za djecu i odrasle

U međunarodnom programu Pule očekuje vas novi film Neila Jordana s Colinom Farrellom, a dječji program nudi 'Tajne Kellsa' i 'Vuka samotnjaka'.

s.p. 01.07.2010 0 komentara

Pula za djecu i odrasle

Međunarodni program Europolis-Meridijani 57. Festivala igranog filma u Puli kompletiran je uvrštavanjem posljednja 4 naslova. U novom filmu oskarovca Neila Jordana 'Ondine' glavnu ulogu igra Colin Farrell. On je ribar koji u svojoj mreži pronalazi neobičan ulov – djevojku za koju sumnja da je sirena i čija dobrota mijenja ljude oko nje. S ovogodišnjeg Festivala u Cannesu stiže ljubavna drama 'Princeza Montpensier' velikog francuskog redatelja Bertranda Taverniera o mladoj bogatoj nasljednici Marie de Mézières koja je zaljubljena u vojvodu De Guisea, no njezin ju je otac obećao drugom. U filmu glume Mélanie Thierry, Lambert Wilson, Grégoire Leprince-Ringuet i Gaspard Ulliel.

S prošlog Festivala u Rimu stiže pobjednik 'Bratstvo' dansko-talijanskog redatelja Nicola Donata o mladiću kojeg nakon napuštanja vojske prihvaća skupina neonacista. Bit će prikazan i apsolutni pobjednik Festivala slovenskog filma u Portorožu, kriminalistička drama '9:06' redatelja Igora Šterka, dijelom sniman u Hrvatskoj. Ulogu majke igra hrvatska veteranka Dara Vukić, a glazbu su napisali Jure Ferina i Pavao Miholjević koji su za svoj rad u Portorožu nagrađeni nagradom Vesna.

U programu su i dva kratka filma, postapokaliptični 'Lovac oblaka' koji je dobitnik nagrade za najbolji slovenski kratki film i francuski 'Vječna mladost'. Ostale filmove Međunarodnog programa Europolis-Meridijani već smo najavili ovdje. O dobitnicima Zlatnih arena za najbolji film, redatelja i glumačko ostvarenje u Međunarodnom programu odlučivat će tročlani ocjenjivački sud kojeg čine filmski kritičari Elvis Lenić, Tomislav Kurelec i Mario Kozina. PoPularni program stranih filmova u Areni bii će objavljen uskoro.
 
Najavljen je i bogat dječji program koji se krije iza imena Pulica. Pored već najavljenih animiranih radionica Čudnovati laboratorij Profesora Baltazara i Škola crtanog filma Zagreb filma, predstavljen je i program Dječjih matineja koje će se održavati od 10. do 16. srpnja u Kinu Valli, te program PoPularne Pulice i Crtića na Portarati. Od crtića koji će se prikazivati treba izdvojiti domaću 'Dugu' i 'Vuka samotnjaka', te nagrađivanu 'Tajnu Kellsa'. Sve informacije o programu, ulaznicama i propusnicama za ovogodišnji Festival igranog filma u Puli potražite na službenim stranicama

Komentari

Nema komentara.