Tajna rasplesanih kostura - Specials
Home      Specials      Tajna rasplesanih kostura

Tajna rasplesanih kostura

Potaknuti emitiranjem kratkog animiranog filma 'Skeleton Frolics', kao uvoda u igrani 'The Lost Skeleton of Cadavra', uvodimo vas u svijet mrtvih.

16.02.2004 0 komentara

Tajna rasplesanih kostura

Ovaj veliki upitnik koji se sada nalazi iznad vaše glave ubrzo će nestati. O čemu se radi? Vjerojatno su samo teški fanovi trash horora iz pedesetih i šezdesetih godina čuli da je 2002. godine snimljen 'The Lost Skeleton of Cadavra', film koji po svemu želi pripadati spomenutom žanru.

Crno-bijela slika, mono zvuk (da, danas u doba dolbyja i to je moguće), makete od kartona, vrištanje žena i mutirani vanzemaljici koji se gegaju dok im otpadaju ticala, budžet manji od 100 000 $ (a tko zna za koliko manji)… Zanima vas? Posjetite službene stranice i pogledajte trailer.

Gotovo da ne povjerujete ovom 'malo mračnijem' Disney stilu

Ono što je još fascinantnije od same činjenice da je ovaj film uopće snimljen, je da ga je TriStar uzeo pod svoju kapu i odlučio ga prikazati. Šećer dolazi, umjesto na kraju, na početku filma: kao svojevrsni uvod u taj komični horor, prikazuje se kratki animirani film Uba Iwerksa iz 1937. godine, 'Skeleton Frolics'.

Priča je jednostavna: kosturi ustaju iz grobova i sviraju spooky glazbu. Iwerks je inače poznat kao desna ruka Walta Disneya u stvaranju Mickey Mousea i kao čovjek koji je sam nacrtao svaku sličicu iz Mickeyevog prvog filma 'Plane Crazy' iz 1928. godine.

Prava fešta od kostura, ali i pravi raritet

'Skeleton Frolics' je zapravo remake u boji (rađen tehnikom Technicolora) Disneyevog crno-bijelog filma 'The Skeleton Dance', na kojem je Iwerks radio zajedno sa Disneyem. Plešući kosturi u ovoj verziji jedan su od rijetkih filmova koje je, među ostalima, Walt Disney sam animirao. Kada je nastao, 'The Skeleton Dance' se jako slabo prodavao, no danas uživa kultni status i prilično ga je teško negdje vidjeti, jednako kao i Iwerksov 'Skeleton Frolics'.

Možda ga jednog dana vidimo u našim kinima, zajedno sa 'The Lost Skeleton of Cadavra', a do onda, za kakvu takvu utjehu, našli smo za vas nekoliko slika iz originalnog, crno-bijelog Disneyevog filma.

Komentari

Nema komentara.