Mediteran tulumario uz očnjak - Dugometražni
Home      Vijesti      Filmski      Dugometražni      Mediteran tulumario uz očnjak

Mediteran tulumario uz očnjak

Završen je 3. Festival mediteranskog filma Split, a pobjednički filmovi su grčki 'Očnjak' i hrvatski 'Tulum'.

s.p. 31.05.2010 0 komentara

Mediteran tulumario uz očnjak

U subotu navečer održana je svečanost zatvaranja ovogodišnjeg izdanja Festivala mediteranskog filma Split. Tom prilikom održana je ceremonija proglašenja pobjednika ovogodišnjeg festivala, a nagrade su uručili članovi festivalskog žirija, Rosalind Galt i Hrvoje Turković. 

Pobjednik u dugometražnoj konkurenciji je grčki 'Očnjak' ('Kynodontas') Giorgosa Lanthimosa, bizarna priča o troje djece koji nikad u svom životu nisu bili izvan svoje kuće, pa su im roditelji jedina veza s vanjskim svijetom. U kratkometražnoj konkurenciji pobijedio je već dobro poznati 'Tulum' Dalibora Matanića.

Na zatvaranju su predstavljeni voditelji filmske radionice za djecu Nera Miočić i Toni Mijač koji su najavili svečanu premijeru filmova radova polaznika radionice, odnosno učenika osnovnih škola Blatine-Škrape i Lučac.

Nakon dodjele nagrada održana je i projekcija dokumentarnog filma izvan konkurencije, slavne satire 'Videocracy' Erika Gandinija, a poslije projekcije slijedio je  glazbeni dio večeri uz 'Feštu balkaniku' i DJ Sera.

Repriza filmova pobjednika i odabranih filmova 3. Festivala mediteranskog filma Split održana je u nedjelju, 30. svibnja, u kinoteci Zlatna vrata, te su prikazani pobjednički filmovi, te 'Eleonorina tajna', 'Ćelija 211' i poznati 'Soul Kitchen' .

Komentari

Nema komentara.