Počeo Festival Mediteranskog filma - Dugometražni
Home      Vijesti      Filmski      Dugometražni      Počeo Festival Mediteranskog filma

Počeo Festival Mediteranskog filma

Splitski festival filmova iz Mediterana započeo je uz kadrove i glazbu Fatiha Akina, a nastavlja se uz egipatski i izraelski film.

s.p. 25.05.2010 0 komentara

Počeo Festival Mediteranskog filma

Projekcijom filma 'Soul Kitchen' tursko-njemačkog redatelja Fatiha Akina u ljetnom kinu Bačvice jučer je u Splitu počeo 3. Festival mediteranskog filma. Nakon pozdravnog govora direktora festivala Alena Munitića i producentice Sandre Baničević, u 21.30 sati pred više od 700 posjetitelja započela je prva ovogodišnja projekcija. Po završetku projekcije za sve posjetitelje priređen je bogat domjenak, a publika je imala priliku pritom i uživati uz odličnu glazbu, i to onom iz filmova Fatiha Akina.

Festivalski program nastavlja se danas uz egipatski film '1:0' (na rasporedu u 19 sati, Kinoteka Zlatna Vrata) redateljice Kamle Abu Zekry, inače dobitnika nagrade za najbolji scenarij na Dubai Film Festivalu te uz izvrsnu izraelsku krimi-dramu 'Ajami' (na rasporedu u 21.30, Ljetno kino Bačvice), uradak redateljskog dvojca Scandara Coptija i Yarona Shanija, nominiran i za ovogodišnju nagradu Oscar za najbolji strani film. Nakon projekcije u 21.30 sati u Ljetnom kinu Bačvice ponovno se sprema fešta uz domaću i stranu glazbu iz 80-ih.

Podsjećamo da danas počinju i filmske radionice u sklopu FilmInkubatora; u 17 sati u Kinoteci Zlatna vrata predavanje o filmskoj klasici održat će uvaženi član festivalskog žirija, teoretičar filma i predsjednik Hrvatskog filmskog saveza, dr. Hrvoje Turković. Na Festivalu će do 30. svibnja u konkurenciji biti prikazano 10 dugometražnih filmova iz zemalja mediteranske regije. Festival mediteranskog filma, koji se u Splitu održava treću godinu za redom, postao je tradicionalan, a prva dva festivala gledalo je ukupno 13.000 posjetitelja. Više informacija potražite na službenim stranicama ovdje.

Komentari

Nema komentara.