Koga vole Nijemci i Danci? - Dugometražni
Home      Vijesti      Dugometražni      Koga vole Nijemci i Danci?

Koga vole Nijemci i Danci?

Za njemačke filmske nagrade bore se Haneke, Fatih Akin, Schmid i Maren Ade, a Danci su već nagradili 'antikrista' Von Triera!

s.p. 25.03.2010 0 komentara

Koga vole Nijemci i Danci?

Ovaj i prošli tjedan objavljene su nominacije, odnosno dobitnici nekoliko nacionalnih filmskih nagrada. Nakon francuskog Cesara i britanske BAFTA-e, jedna od najuglednijih europskih nagrada je njemačka Lola koja je objavila svoje nominacije. Njemačka filmska akademija objavila je da je najviše, odnosno 13 nominacija dobila Hanekeova 'Bijela vrpca', a po broju nominacija slijedi ga 'Oluja' Hansa-Christiana Schmida (u kojoj imamo i hrvatske glumce!) s 5 nominacija.


'Bijela vrpca', trailer.

U kategoriji najboljeg filma nominiran je i Fatih Akin za 'Soul Kitchen', a i za film i za režiju nominiran je film 'Svi ostali' Maren Ade koji će uskoro doći i u naša kina. Popis svih nominiranih možete pronaći ovdje, a dodjela Njemačkih filmskih nagrada održat će se 19. travnja.

A Danci su nagradili svog 'zločestog klinca' Larsa Von Triera. Prošli mjesec Danska filmska akademija dala mu je 7 Roberta za 'Antikrista', a sada je dobio i 5 Bodila, tj. nagrada Udruženja danskih filmskih kritičara. Nagrađen je glavni glumački par kontroverznog filma (Charlotte Gainsbourg i Willem Dafoe), a film je proglašen i najboljim nacionalnim filmom. Von Trier se po običaju nije pojavio na dodjeli, ali je po nagradu poslao svoju suprugu Bente von Trier. Eto, bar mu kod kuće nisu zviždali kao u Cannesu - ponekad možeš biti prorok kod vlastite kuće!

Komentari

Nema komentara.