Pola Mediterana u Splitu - Dugometražni
Home      Vijesti      Filmski      Dugometražni      Pola Mediterana u Splitu

Pola Mediterana u Splitu

Rashladite se u splitskim kinima u kojima traje 2. Festival mediteranskog filma. Sredina Festivala je u znaku domaćeg filma!

s.p. 28.05.2009 0 komentara

Pola Mediterana u Splitu

Kao što smo i najavili, program 2. Festivala mediteranskog filma Split počeo je u ponedjeljak s projekcijom crnohumorne 'Božićne priče', a nastavilo se s projekcijama ostalih filmova iz konkurencije ('Shiva', 'Agnesine plaže', 'Pet dana u rujnu' - naslovna). Počeo je i besplatni program retrospektive 'Splitsko stanje uma', te je u utorak u kinoteci Zlatna vrata prikazan češki film iz 1939., 'Američka jahta u splitskoj luci' (naslov sve govori!).

Zatim je u u retrospektivi počelo prikazivanje domaćih klasika, te je publika mogla vidjeti 'Plavi 9' Kreše Golika. Danas se u retrospektivi prikazuju 'Muke po Mati' Lordana Zafranovića, a u večernjem programu konkurencije također imamo jedan domaći film, uzbudljivi 'Solo' Tomislava Žaje i Davora Švaića.

Danas možete pogledati i palestinsku ljubavnu dramu 'Šipci i mirha'.  
 
Posljednja vijest je da taljanski film 'Beket' nije mogao biti prikazan zbog oštećene filmske vrpce, no film će u potpunosti biti prikazati ove subote u 18 sati. Ulaz na tu projekciju bit će besplatan, a prednost će imati posjetitelji neuspjele projekcije. A ona koje zanimaju i ostale besplatne projekcije, podsjećamo da Filmski.net kontinuirano održava nagradnu igru za večernje filmove.

Svakoga dana dvije osobe dobivaju 2 ulaznice za projekcije u 21 i 23 sata, a potrebno je samo poslati ključnu riječ 'mediteran' i svoje podatke na info@filmski.net, s tim da dobitnike o nagradi informiramo e-mailom oko 16 sati. Dodatne informacije potražite na službenoj stranici Festivala, a svim posjetiteljima želimo ugodan provod uz filmski Mediteran!

Komentari

Nema komentara.