Tko pjeva zlo ne misli - Dugometražni
Home      Vijesti      Filmski      Dugometražni      Tko pjeva zlo ne misli

Tko pjeva zlo ne misli

Nicole Kidman i Jennifer Lopez udružiti će svoje glasiće za potrebe novog filma, Gus Van Sant se zapalio za grunge, a redatelj 'Kruga 2' je odsvirao svoje.

10.03.2004 0 komentara

Čini nam se kao da se svakoga dana Nicole Kidman hvata novoga posla. Počela je snimati 'The Interpreter', potvrđeno je da će glumiti u ''The Lion, The Witch and The Wardrobe', a sad se već primila novog posla. I to ni manje, ni više, nego s Jennifer Lopez u povijesnoj glazbenoj drami 'American Darlings' koju će i producirati.

Radnja? Ženski swing bend udruži snage s grupom crnačkih i latinoameričkih glazbenika u vrijeme kad su žene bile nepoželjni izvođači u noćnim klubovima. Te su spolne barijere nestale kad je predsjednik Roosevelt objavio rat Japanu. U kratko vrijeme, kako su muškarci odlazili u vojsku, žene su počele dominirati svim vodećim klubovima.

Kompanija New Regency otkupila je ideju za projekt zajedno s predloškom za dramu o rivalstvu dviju zvijezda iz 19. stoljeća - Sarah Bernhardt i Eleonare Duse, ali ona se zasad neće snimati. Zasad su okupljaju producentske snage za 'Americam Darlings', a osim Kidman, u projekt će se uključiti i producenti Craig Zadan i Neil Meron koji su radili na mjuziklu 'Chicago'. Scenarij bi uskoro trebao biti dovršen, a pjevačke uloge će biti pisane za Nicole i Jennifer Lopez.

Gus Van Sant ide se u Seattle pozabaviti grunge scenom za potrebe svog novog filma 'Last Days'. Glavna zvijezda filma trebao bi biti mladi Michael Pitt kojeg ćete moći vidjeti u Bertoluccijevom filmu 'Sanjari'. Pare za projekt će osigurati američki televizijski div HBO s kojima je Van Sant već radio 'Elephanta'.

Nirvana, naravno

Film je inspiriran razvojem rock'n'roll scene na sjeverozapadu SAD-a početkom devedesetih. Svi znaju za Kurta Cobaina i Nirvanu koji su predvodili glazbenu scenu Seattlea sredinom prošlog desetljeća, ali ovo ipak neće biti njihov biografski film. Pitt će glumiti pjevača benda čiji stil nalikuje Nirvaninom, a Lukas Haas bi trebao biti jedan od članova benda. Van Sant je sam napisao scenarij, a zasada se ne zna da li će to biti samo televizijski film ili će dospijeti i u kina, poput 'Elephanta'.

Redatelj reklama, Noam Murro, trebao je svoj filmski redateljski debi imati s drugim nastavkom hororca 'Krug'. Cijeli taj projekt se drži poprilično u tajnosti (o čemu smo već pisali), ali odlazak redatelja nije nikakav hush-hush trač. Studio DreamWorks je izjavio da je došlo do kreativnog razilaženja (ah, koja otrcana izlika), ali da je Murro neosporno vrlo talentiran redatelj s kojim žele surađivati u budućnosti.

Tijekom ovog tjedna trebao bi biti imenovan Murrov nasljednik redateljske stolice. Njen prvotni vlasnik bio je Gore Verbinski, koji je režirao prvi nastavak 'Kruga'. Film je zaradio oko 250 milijuna dolara pa nije ni čudno da se studio želi držati iskušano uspješne formule. Naomi Watts i David Dorfman reprizirati će svoje uloge, a scenarij je ponovo napisao Ehren Kruger. Datum premijere i dalje ostaje nepromijenjen, film bi se trebao početi prikazivati 10. studenoga.

Murro je dosad režirao nagrađivane reklamne spotove za Nike i Volkswagen, a kako stvari stoje, još će se neko vrijeme baviti tim poslom.

Komentari

Nema komentara.