Požežani žele kino - Dugometražni
Home      Vijesti      Filmski      Dugometražni      Požežani žele kino

Požežani žele kino

Za kino u Zagrebu borili su se hrvatski filmaši, a za kino u Požegi bore se osnovnoškolci. Zasad su dobili projekcije u Gradskom kazalištu.

s.p. 18.02.2010 0 komentara

Požežani žele kino

Dok se po većim gradskim centrima grade multipleksi, neki hrvatski gradovi još nemaju kino. Kampanju za povrat kina u Požegi pokrenuli su mjesni školarci, mlada generacija odrasla uz Internet pa su pokrenuli inicijativu na Facebooku. Utemeljili su Facebook stranicu Kino za Požegu na koju se prijavilo 1500 članova, a pokrenuta je i grupa Apel Požežana za Požegu s preko 2250 članova. Organizatori su se požalili da 'Požega nema nikakav društveni sadržaj za mlade u gradu' te zatražili da se 'umjesto svakodnevnih tučnjava u gradu napravi kino za djecu i za odrasle'.

Krajem mjeseca inicijatori akcije posjetili su gradonačelnika Zdravka Ronka. Tonko Jakobović, Ema Pavlović i Ian Vitenberg, učenici osmih razreda osnovnih škola Antuna Kanižlića i Dobriše Cesarića, informirali su gradonačelnika o svojoj akciji. Objavljeno je da je Gradonačelnik prihvatio njihovu inicijativu te je najavio filmske projekcije u Gradskom kazalištu Požega koje je opremljeno najnužnijim uređajima.

Prva projekcija bila je najavljena za Valentinovo, ali će se održati malo kasnije, krajem veljače. Ravnatelj Gradskog kazališta Požega Tomislav Čmelar potvrdio je Filmskom.netu da se planiraju 1-2 projekcije mjesečno, a povećanje broja projekcija ovisit će o interesu publike. U suradnji s distributerom Blitzom puštat će se stariji naslovi s DVD-a (jer kazalište još nema filmski 35-mm projektor!), a prvi film na repertoaru bit će naslov koji je očito bio planiran za Valentinovo - 'P.S. Volim te'.

Komentari

Nema komentara.