To je kino s pet zvjezdica! - Dugometražni
Home      Vijesti      Filmski      Dugometražni      To je kino s pet zvjezdica!

To je kino s pet zvjezdica!

Skupa vam je karta od 30 kuna? Onda ne čitajte ovaj tekst, on je za trulo bogate filmofile koji u kinu vole odmarati noge dok pijuckaju aperitive.

s.p. 26.03.2008 0 komentara

To je kino s pet zvjezdica!

Multipleksi s kokicama i hrpom klinaca nisu vrhunac luksuza - postoje i kina koja su u rangu pravih prvoklasnih hotela. Village Roadshow Gold Class kina nude dvorane s maksimalno 40 sjedala s naslonima za noge, privatnim poslužiteljima, posebnim parkingom i vrhunskom hranom i pićem (naslovna). Zaboravite kikiriki, kokice i čips - ovdje se poslužuje sushi i ostala fina hrana koju sprema poseban kuhar, bar je opskrbljen najfinijim koktelima, a svako sjedalo ima posebnu tipku kojom se poziva konobar. Istina, cijena hrane nije uključena u ulaznice, ali ovaj tip posjetitelja ni ne traži neke akcije i popuste.
 
Repertoar filmova se ne spominje u reklami, no sigurno ne očekujte Bergmana, već hitove koji se mogu puštati na digitalnim 2-D, ali i 3-D projektorima. U Americi je već počela ubrzana gradnja takvih multipleksa. Poduzetni vlasnici 'superkina' planiraju graditi multiplekse sa po osam kina u raznim shopping centrima, za pet godina planira se izgraditi 50 kina na raznim lokacijama.

Lanac Village Gold Class Cinemas utemeljio je Village Roadshow u Australiji 1997., a od tada se proširio na ostale zemlje. Uz 100 kina u Australiji, već ih ima 500 po cijelom svijetu, a stalno se šire i šire. Gold Class Cinemas nisu prva kina takve vrste u Americi, već smo pisali o tome kako je u SAD-u zamjetan trend otvaranja 'finijih' kina, u kojima će odrasli filmofili umjesto u grickanju uz žamor djece, moći uživati u filmu uz vino i dobru hranu. Istina, i ta kina su prosječno jeftinija od ovog novog lanca (12-18 $ po ulaznici), tako da Gold Class zaista ima primat u luksuzu i skupoći.

Ideja je izvući prosječnog bogatog ili srednjeklasnog filmofilla iz njegovog doma s kućnim kinom, i privući ga u kino koje će biti elegantno poput opere, a opskrbljeno poput restorana. Čak ni recesija ne plaši šefove Village Roadshowa, nadaju se da će ljudi i u vremenima krize hrliti u kina, osobito oni koji imaju para. Ah, što poručiti besramno bogatim ljudima širom svijeta, nego: 'Dajte im kino!'

Komentari

Nema komentara.