Dajte novo ime Zagrebu! - Dugometražni
Home      Vijesti      Filmski      Dugometražni      Dajte novo ime Zagrebu!

Dajte novo ime Zagrebu!

Pulski filmski festival preuređuje kino Zagreb, a uz novu infrastrukturu gradi i novi identitet. Svi su pozvani da daju prijedloge.

s.p. 18.03.2008 0 komentara

Dajte novo ime Zagrebu!

Preuređuje se jedino pulsko kino, a osim novog izgleda bivše kino Zagreb dobit će i novo ime. Odabrat će ga građani - prijedlozi se mogu poslati do 1. svibnja na e-mail adresu ela@pulafilmfestival.hr ili na adresu Pula Film Festival, Matka Laginje 5, 52 100 Pula. Svaki prijedlog mora sadržavati i datum, te ime i prezime predlagatelja, a nagrađeni 'kum' će dobiti Zlatnu ulaznicu s kojom će u pratnji još jedne osobe godinu dana u tom kinu moći besplatno gledati filmove. 

Kino se intenzivno adaptira u organizaciji Pulskog filmskog festivala. Dovršenje radova je planirano za konac lipnja, a svečano otvorenje na ovogodišnjem, 55. festivalu igranog filma u Puli. 

Promocija ovogodišnjeg festivala počela je već u veljači predstavljanjem dokumentarnih, igranih i eksperimentalnih filmova koji se već tri godine rade u sklopu radionice Pulska filmska tvornica. Filmovi su već dobili nagrade i na 39. reviji hrvatskog filmskog i video-stvaralaštva u Zagrebu, a '…i na kraju mravi pojedu ribu' Velimira Todorovića i Rajka Bana prikazan je na ovogodišnjem ZagrebDoxu.

'Živi i mrtvi' se na 17. DHF-u predstavljaju kao apsolutni pobjednik posljednje Pule.

Ipak, najviše pažnje zauzimaju dugometražni igrani filmovi iz konkurencije Pule, pa će i oni biti predstavljeni na skorim, 17. danima hrvatskog filma. U sklopu programa Mala Pula, svakog dana u 13 sati u kinu SC prikazivat će se jedan od filmova s Pule. Pula će uzvratiti ovo zagrebačko gostoprimstvo, pa će u sklopu sljedećeg festivala u Puli biti prikazan izbor laureata ovogodišnjeg DHF-a.

A Pulskom festivalu ostaje još i da formira - novi identitet. Ravnateljica PFF-a Zdenka Višković-Vukić izjavila je kako nije izabran nijedan od 60 prijedloga prispjelih na natječaj za izbor idejnog rješenja vizualnog identiteta idućeg, 55. izdanja pulskog festivala. Čini se da opet kao jedino rješenje ostaje da se pozove publika, obeća joj se godišnja karta, a zatim saslušaju njihovi prijedlozi. Ukratko: publika je uvijek u pravu!

Komentari

Nema komentara.