3D kina dolaze u Hrvatsku! - Dugometražni
Home      Vijesti      Filmski      Dugometražni      3D kina dolaze u Hrvatsku!

3D kina dolaze u Hrvatsku!

Continental Movieplex i Blitz Cinestar započinju s 3D projekcijama, u zagrebačka kina stižu teen zvijezde i dinosauri - ravno pred vaše oči!

s.p. 08.05.2008 0 komentara

3D kina dolaze u Hrvatsku!

Od sljedećeg četvrtka, 15. svibnja, u Hrvatskoj počinje era 3D kina! Tada započinju 3D projekcije u Continental Movieplexu u Centru Kaptol. Prvi film u 3D tehnologiji koji će biti prikazan u kinima Continental Movieplexa bit će 'Hannah Montana & Miley Cyrus: Best of Both Worlds Concert' koji je do danas u Americi zaradio preko 60 milijuna dolara i tako postao jedan od najgledanijih 3D filmova ikada.


'Hannah Montana & Miley Cyrus: Best of Both Worlds Concert', r: Bruce Hendricks, trailer

Glavna zvijezda filma je pjevačica i glumica Miley Cyrus, koja se proslavila ulogom Hannah Montane u istoimenoj TV seriji, a nedavno je bila u žiži javnosti zbog sexy poziranja pred fotićem Annie Leibovitz. U skoroj budućnosti najavljuju se i ostali 3D filmovi; 'Predbožićna noćna mora' u produkciji Tima Burtona, 'Priča o igračkama 1 i 2' te najnoviji Disneyjev animirani hit 'Bolt'.

Istovremeno Blitz Cinestar objavljuje da četvrtka, 22. svibnja i oni u multipleks CineStar Zagreb – Branimir centar uvode Dolby 3D kino. Prvi film koji će u Cinestarovim kinima biti prikazan u 3D izdanju je igrano-dokumentarni film 'Dinosauri: Divovi Patagonije 3D'. Paleontolog Rodolfo Coria otkrio je najveće ikad pronađene ostatke dinosaura: Argentinosaura težine 100 tona i dužine od gotovo 37 metara i Gigantonosaura, mesoždera dugog 15 metara koji je bio veći čak i od legendarnog T-Rexa. Držeći se znanstvenih činjenica, film vodi publiku kroz živote ta dva čudesna bića.

'Dinosauri: Divovi Patagonije 3D' - spektakularni film za spektakularno kino.

Dolby 3D koristi tehnologiju filtriranja boja koja, za razliku od uobičajenih filmskih projekcija, daje vrlo realističnu reprodukciju boja na filmskom platnu. Oštrina boja je na visokom stupnju, a slika na filmskom platnu jednako je gledljiva iz svakog sjedala u dvorani, odnosno iz svakog kuta gledanja. Za Dolby 3D projekcije koriste se lagane pasivne naočale koje nemaju potrebe za baterijama ili punjenjem, te potpuno uklanjaju pojavu tzv. 'flickering efekta', odnosno efekt treperenja slike pri pomičnim objektima na slici.

Gledatelje bi najviše moglo zanimati to da će, zahvaljujući posebnim 3D naočalama, tijekom gledanja filma imati dojam kako likovi izlaze iz platna i kreću se među njima! Stoga, očekujte da će uskoro tinejdžerske zvijezde i dinosauri šetati i pored vaših sjedala, a nadamo se da će uskoro navratiti i u ostala hrvatska kina.

Komentari

Nema komentara.