Oscari ih nisu usrećili - Dugometražni
Home      Vijesti      Filmski      Dugometražni      Oscari ih nisu usrećili

Oscari ih nisu usrećili

Nekim glumcima Oscari nisu donijeli sreću - nakon velikog priznanja karijera im je samo krenula nizbrdo.

s.p. 20.02.2009 0 komentara

Oscari ih nisu usrećili

Postoji li 'prokletstvo Oscara'? Za neke glumce svakako! Cuba Gooding Jr. je samo jedan od primjera zvijezde koja je upropastila svoje postoskarovske potencijale. Nakon emotivne uloge u komediji 'Jerry Maguire', činilo se da slogan iz tog filma 'Show me the money!' pokazuje njegov budući pohod po blagajnama. No, glumac je završio u katastrofalnim komedijama kao što su 'Boat Trip', 'Norbit' i 'Daddy Day Camp'. Kasnije je skrušeno priznao da je mislio da od njega ljudi očekuje da bude komičar - a dosad su se gledatelji smijali samo njemu, ne i njegovim filmovima. Ni Kevin Spacey nije baš birao najbolje - nakon 'Vrtloga života' odabrao je uloge u filmovima kao što su 'K-PAX' i Fred Mraz i radije se okrenuo kazalištu.

Oscari osobito nisu bili sretni za glumice. Nicole Kidman je bila velika zvijezda i perspektivna art glumica nakon Oscara za Daldryjeve 'Sate', no nakon toga nije imala veliki hit - čak se ni 'Australija' nije isplatila.  I Kidmaničina kolegica iz 'Studengore' Renee Zellweger nije imala sreće nakon svog Oscara. 'Cinderella Man' i 'Leatherheads' nisu bili uspješni, a njena posljednja romantična komedija 'New in Town' prolazi posve nezapaženo. Hilary Swank ima čak 2 Oscara, no nakon zadnje dodjele nastupila je u samo 5 filma ('Žetva' i sl.) koja su završavala na vrhovima top lista - najgorih filmova. Kad smo kod najgorih filmova, što tek reći o Halle Berry koja je nakon Oscara snimila - 'Catwoman'? To joj je donijelo još jednu nagradu - Zlatnu malinu za najgoru glumicu. Svejedno joj treba priznati da je imala stila - osobno je preuzela i to 'priznanje'.

Eksperti kažu da je za sve kriva holivudska industrija koja dobitnike zasipa bogatim ponudama za uloge u sumnjivim projektima. Producenti žele iskoristiti proslavljena imena da poguraju i neke slabije filmove, pa se ponekad dogodi da glumci potroše vrijeme snimajući djela kojih se kasnije srame. Ipak, iskusni glumci strpljivo biraju uloge pa veterani oskarovci (Helen Mirren, Daniel Day-Lewis, Forest Whitaker) ne žure snimati filmove. A nominiranim glumcima preporučujemo - čuvajte se, možda i dobijete Oscara!

Komentari

Nema komentara.