Prljavi Harry je najopasnija faca - Dugometražni
Home      Vijesti      Filmski      Dugometražni      Prljavi Harry je najopasnija faca

Prljavi Harry je najopasnija faca

MTV ne bira samo muzičke hitove nego i najžešće od žestokih likova. Dirty Harry, Ripley i John McClane ušli su na pobjedničko postolje.

s.p. 10.02.2009 0 komentara

Prljavi Harry je najopasnija faca

Završila je velika potraga MTV-a za najopasnijim od gadnih momaka - i cura! Ovo su rezultati izbora: 1.Dirty Harry, 2.Ellen Ripley, 3.John McClane, 4. Mad Max, 5.Walker, 6.Sarah Connor, 7.Pike Bishop, 8.Khan, 9.Boba Fett i 10.John J. Rambo

Osim gledatelja koji su gledali preko stranice MTV.com, na izboru je radila redakcija MTV Movies, ali i poseban žiri u kojem su bili redatelji Edgar Wright, Frank Darabont i James Gunn, glumica Rose McGowan, scenaristi David Goyer, John August i Diablo Cody. Počelo se s listom od stotine likova, ali je izbor sužen na 10 najopasnijih ('badass') kojima je na čelu Prljavi Harry, tj. inspektor Harry Callahan kojeg je godinama glumio Clint Eastwood. Harry je ostao upamćen kao policajac koji prvo puca a onda pita zločeste momke da se predaju, a osim kriminalaca mrzi i korumpirani sustav i nesposobnu birokraciju.

 
Prljavi Harry prihvaća prvo mjesto - na svoj način!

Proglašenje je održano na Comic-Conu u New Yorku, gdje su se mogle vidjeti i snimke u kojima se glumci koji su tumačili likove s te liste zahvaljaju na ukazanoj časti i komentiraju svoj izbor. Clint Eastwood se zahvalio kao pravi 'badass' - kratko 'hvala' i 'sada se gubite!'. Iznenađenje je da je vicepobjednica Ellen Ripley iz Aliena koja je tako nadvisila mnoge muške akcijske junake. Ona je u svom govoru savjetovala da ne govore Alienu da nije izabran na ovo listu - 'malo je osjetljiv i mogao bi se naljutiti'. Ipak, zatrebaju li pomoć zbog napada - poručuje Sigourney Weaver - 'znate koga možete zvati'!

Brončani treći je John McClane iz serijala 'Umri muški', a Bruce Willis je izjavio da su njegovi žestoki dani prošli i da sada 'jede krafne', impresioniran novim junacima kao što je Matt Damon koji 'izvadi kičmu u jednom potezu'. Mel Gibson se kao četvrti (Mad Max!) zahvalio što su mu rekli imena troje najjačih 'tako da ih može izbjegavati', ali misli da bi se mogao suočiti sa Sigourney. E, to bila najbolja selekcija akcijskih junak(inj)a - međusobna borba, pa neka pobijedi najbolji. Jedini problem je što bi trebalo izbjegavati grube udarce i nagle pokrete. Ipak je većina ove ekipe prije za starački dom nego za ring...

Komentari

Nema komentara.