Sretan vam televizijski Božić! - Dugometražni
Home      Vijesti      Filmski      Dugometražni      Sretan vam televizijski Božić!

Sretan vam televizijski Božić!

Konačno evo pravih božićnih filmova! I svi su vam nadohvat ruke, to jest daljinskog upravljača!

s.p. 23.12.2008 0 komentara

Sretan vam televizijski Božić!

Svi filmovi koji u naslovu imaju Božić ili Djed Mraz u ovo doba godine nemaju problema oko prodaje TV postajama. Čak je i 'Sretan Božić, gospodine Lawrence' dobio svoje mjesto u blagdansko doba (slovenski Pop TV), iako se radnja odvija u japanskom logoru za zarobljenike.

Najbolji božićni program bez sumnje nudi HTV, koji kao javna televizija ipak vodi računa i o dobrim starim klasicima. Prije je Caprin 'Divan život' svake godine bio na programu, ali nakon pauze će ga filmoljupci sigurno opet rado pogledati. A što tek reći na mjuzikl nad mjuziklima 'Moje pjesme, moji snovi', kojeg je obožavao i depresivni Ian Curtis? 'Čudo u 34. ulici' je odličan primjer kako treba izgledati pravi film o Djedu Mrazu, a 'Deset zapovijedi' s Charltonom Hestonom je je film iz onog vremena kada je ime Cecil B. Demille bilo sinonim za kino spektakl.


'Moje pjesme, moji snovi', raspjevani isječak.

Od klasika posebno preporučujemo i jedan film smješten na Havaje pred Božić - 'Donovanov greben' Johna Forda, u kojem je pojam dobre zabave redovita tuča Johna Waynea i Lee Marvina. Od modernih hitova tu je Soderberghov evergreen 'Oceanovih 11', a i klinci imaju bezbroj poslastica. U četvrtak imaju 'Polar Express', u petak '101 dalmatinac', a ujutro su spremni hrvatski dječji hitovi, 'Duh u močvari' i obnovljeni klasik 'Vlak u snijegu'.

RTL se specijalizirao za akciju, s tim da je prijepodnevni termin rezerviran za klince - u akciji! Tako se nudi tinejdžerski tajni agent 'Agent Cody Banks 2', a dobit ćemo i sabrana djela Macauleya Culkina, koji se bori s onima koji mu žele osporiti nasljedstvo ('Richie Rich') i s provalnicima koji ga stalno uznemiravaju kada je sam u kući ('Sam u kući 2'). Kada Macauley ispadne iz igre, onda imamo i 'Sam u kući 3' - s drugim malim glumcem, ali istim receptom.

Za blagdan mira i ljubavi RTL nudi i velike hitove s pucačinom i jurnjavom, 'Slomljenu strijelu' i 'Transportera'. Ipak, večer je doba i za klasike, pa se mladi mogu upoznati sa starim legendama akcijskih filmova kao što su Dolph Lundgren ('Izravni udar'), The Rock ('Razbijač'), Eric Roberts ('Najbolji od najboljih 2') i Armand Assante ('Zaštićeni svjedok'). A ako poželite baš nešto božićno i bez akcije, preporučujemo 'Vilenjaka' s Willom Ferrellom.


'Vilenjak', isječak s Willom Ferrellom.

NOVA TV je svoje filmove odabrala u romantično-sentimentalnom tonu. 'Jack Frost' je tako jedan od onih dirljivih božićnih filmova u kojima tata umre, shvati da nije provodio vrijeme sa sinom, pa se vraća u život u obličju snjegovića. A tek 'Matilda' - priča u stilu 'Pepeljuge' o pametnoj curici koju obitelj i škola kinje! Ako više volite sretne bračne priče, pogledajte 'Djed Mraz se ženi', a 'Gle tko to govori 3' je pravi obiteljski film - muž, žena, dvoje djece i dva psa. A za pravu romansu tu je i 'Ja u ljubav vjerujem' - superzvijezda Julia Roberts priznaje svom voljenom da je ona samo 'obična djevojka koja želi da ju netko voli.' Diiiiirljivo.

Samo da vas upozorimo - i NOVA i RTL imaju na programu film pod naslovom 'Najluđi Božić', ali nemojte ih pobrkati, to nisu ista djela. RTL-ov 'Najluđi Božić'('National Lampoon's Christmas Vacation') je božićna komedija u kojoj glumi Chevy Chase, a 'Najluđi Božić' ('Mixed Nuts') NOVE TV je božićna komedija u kojoj glumi Steve Martin. Ah, razumijemo zbrku - tko bi se mogao snaći u ovom silno natrpanom božićnom TV rasporedu? Kada želimo pogledati koji film igra na kojem programu, mi samo pogledamo TV program Filmskog.neta, a tamo nas očekuju detaljne informacije o svim filmovima koje možete gledati za Božić.

Komentari

Nema komentara.