A domaćin Oscara je… - Dugometražni
Home      Vijesti      Filmski      Dugometražni      A domaćin Oscara je…

A domaćin Oscara je…

Ove godine dodjelu Oscara neće voditi netko od provjerenih komičara, nego najzgodniji muškarac u Hollywoodu.

z.m. 15.12.2008 0 komentara

A domaćin Oscara je…

Hugh Jackman poželjet će dobrodošlicu svim uzvanicima i gledateljima koji će pratiti 81. po redu dodjelu Oscara, 22. veljače 2009. Jackman je nedavno proglašen najseksi muškarcem po izboru časopisa People, a čini se da je ta kvalifikacija bila sasvim dovoljna za ovaj angažman. Ipak, ima i on voditeljskog iskustva – 2007. je dodijelio Oscara za najbolju filmsku pjesmu, a od 2003. do 2005. vodio je dodjelu kazališnih nagrada Tony. 2004. je i sam nagrađen Tonyem za ulogu u mjuziklu 'The Boy from Oz' pa eto, osim što glumi, sigurno umije i plesati i pjevati. Uskoro će ga domaća publika moći gledati u epskoj drami 'Australija', a iduće godine stiže i 'Wolverine'.


Trailer za 'Australiju'

Pisali smo već kako se nad ovogodišnjim Oscarima nadvija mračni oblak prijetnje štrajkom holivudskih glumaca, a to nije jedina nedaća koja će ih zadesiti. Naime, sveprisutna recesija uplest će prste i u organizaciju oscarovskih zabava, inače poznatih po svojoj glamouroznosti i rasipnosti. Vanity Fair, koji tradicionalno organizira najposjećeniji party najavio je da će zbog štednje smanjiti broj uzvanika i koristiti dekore s prijašnjih zabava. Od raskošnog tuluma ne odustaje Elton John, koji će svoju humanitarnu zabavu održati kao i proteklih godina. Njegov glasnogovornik izjavio je: 'Idemo punom parom naprijed. To je način da ljudima skrenemo misli s onoga što se događa.'

A u Hollywoodu se događa prava groznica proglašenja raznih 'best of 2008' lista. Najnoviju je sastavio ugledni Američki filmski institut (American Film Institute – AFI) koji je među najboljih 10 filmova 2008. uvrstio:
'The Curious Case of Benjamin Button', 'Vitez tame', 'Frost/Nixon', 'Frozen River', 'Gran Torino', 'Iron Man', 'Milk', 'Wall-E', 'Wendy and Lucy' i'The Wrestler'. AFI-jeve nagrade dobra su prognoza za Oscare, pa će sigurno velik dio nominiranih za najbolji film biti s ovoga popisa.

Komentari

Nema komentara.