Kevin Spacey u  Dubrovniku - Dugometražni
Home      Vijesti      Filmski      Dugometražni      Kevin Spacey u Dubrovniku

Kevin Spacey u Dubrovniku

U suradnji sa Sarajevo Film Festivalom sprema se Dubrovnik Film Meetings sa slavnim Kevinom Spaceyom. Kasnije slijedi maraton kratkog filma.

s.p. 03.08.2008 0 komentara

Kevin Spacey u  Dubrovniku

Nakon Libertasa Dubrovnik nastavlja s filmskim događanjima - trebao bi ga posjetiti i Kevin Spacey. Sarajevski filmski festival objavio je da će ugostiti Kevina Spaceya, a istovremeno će se u Dubrovniku kao dio SFF-a odvijati Dubrovnik Film Meetings na koji će također navratiti Spacey kao poseban gost. U čast njegova gostovanja, 24. kolovoza u večernjim satima na prostoru glavne plaže Hotela Dubrovnik Palace održat će se projekcija pod zvijezdama kultnoga filma 'Privedite osumnjičene' koji je ovom glumcu donio i prvoga Oscara. Nakon filmske projekcije uslijedit će ekskluzivni latino gala party, a svoj su dolazak potvrdili i brojni hrvatski celebrityji.

U sklopu Dubrovnik Film Meetinga, koji će ove godine trajati dva dana, svjetski redatelji, glumci, scenaristi i ostali VIP-ovci ovogodišnjega 14. Sarajevo Film Festivala posjetit će i staru dubrovačku gradsku jezgru. Na prošlogodišnjim Susretima gostovali su jedni od najpoznatijih glumaca današnjice kao što su Nick Nolte i Steve Buscemi, te redatelji Danis Tanović i Jasmila Žbanić.


'Privedite osumnjičene', trailer najpoznatijeg Spaceyevog filma.

A od 9. do 16. kolovoza u Dubrovniku će s u sklopu Oooze festivala održati 8. po redu Maraton kratkog filma. Pozivaju se ljudi koji posjeduju bilo kakvu digitalnu kameru ili kompjuter na kojem je moguća montaža; glumci, redatelji i scenaristi. Start će biti označen prvi dan pucnjem iz pištolja i trčanjem sudionika sa startne pozicije na prvi set. Sedam dana se malim digitalnim kamerama snimaju i montiraju kratki filmovi na razne teme, a učesnici razmjenjuju iskustva. 

Potrebno je snimiti što više filmova u što kraće vrijeme. Ekipe snimaju digitalnim kamerama (bez obzira na tehničku kvalitetu) i montiraju filmove u prostoru Oooze festivala (hotel Belvedere) ili u svojim domovima. Kraj će biti označen utrčavanjem na svečanu projekciju s gotovim materijalom u ruci gdje sudionike očekuje svečana projekcija. Pravila su ista kao i na prethodnim izdanjima Maratona: sedam dana bez spavanja i snimanje filmova s bilo kakvom opremom. Ako ste zainteresirani, kontakt broj je 091-8889-121. Tko zna, ako budete dobri - možda postanete uspješni i slavni poput Kevina Spaceya.

Komentari

Nema komentara.