Kevin Spacey ušutkao kritičare - Dugometražni
Home      Vijesti      Filmski      Dugometražni      Kevin Spacey ušutkao kritičare

Kevin Spacey ušutkao kritičare

Nakon skeptičnih britanskih kazalištaraca koji su samo čekali na Spaceyevo pokleknuće, Kevin se pokazao dovoljno dobrim menadžerom i vrsnim šekspirijancem.

m.n. 06.10.2005 0 komentara

Kevin Spacey ušutkao kritičare

Tek što je krenula nova sezona u Old Vicu koji od prošle godine tako zdušno pratimo, Kevinu Spaceyu, umjetničkom ravnatelju dotičnog, pao je kamen sa srca. Naime, prošle su ga godine mediji pratili na svakom koraku, a kako su predstave pod njegovim vodstvom dobivale prosječne kritike, neki su se skeptici nadali da će Spacey odstupiti s britanske kazališne scene.

Ipak, ovogodišnja je sezona otvorena u velikom stilu: Spacey se pojavio u ulozi 'Richarda II', začepivši salvama hvalospjeva sve zle gubice. Independent navodi da je režija Trevora Nunna i majstorska izvedba Spaceya dala svoje, pa je Shakespeareova vizija Richarda II. kao slabašnog kralja, pretvorena u dramu o moći. Suvremena kostimografija, nagli prelasci sa srednjevjekovne pompe na suvremene motive poput tv ekrana i mobitela (neki tu vide paralele sa suvremenim političkim događanjima), publiku i kritiku je oborila s nogu. Spacey je konačno bio dovoljno prisutan i dovoljno ozbiljan za dvostrukog dobitnika Oscara, lamentiraju Britanci, a istovremeno nije zasjenio nikog od ogromnog casta koji je radio na predstavi (velike pohvale išle su i na račun Bena Milesa, na naslovnoj).

Nakon uspjelog 'Richarda' Kevina će Londončani gledati i nešto kasnije ove sezone u predstavi 'A Moon for the Misbegotten', u režiji Howarda Daviesa. Spacey će pod Daviesovom palicom biti jedan od uglova ljubavnog trokuta (ostala glumačka postava još je nepoznata), a već smo vam pisali da će Old Vic ugostiti i Roberta Altmana te njegovu postavu drame 'Resurrection Blues' Arthura Millera.

Da li je uopće potrebno naglasiti da Spaceya i ekipu čeka napeta i uspješna sezona?
Komentari

Nema komentara.