Kevin Spacey ugostiti će Altmana - Dugometražni
Home      Vijesti      Filmski      Dugometražni      Kevin Spacey ugostiti će Altmana

Kevin Spacey ugostiti će Altmana

Poznim godinama za inat, Robert Altman odlučio se na kazališni debi. Zdušno i ljubazno ga je primio Kevin Spacey, a materijale je dao pokojni Arthur Miller.

m.n. 09.09.2005 0 komentara

Kevin Spacey ugostiti će Altmana

Htjeli ili ne htjeli, život nas odnese u Old Vic (ili su to možda Spaceyeve marketinške sposobnosti???) i svako malo nešto trtljamo o kazalištu. Mjesto radnje je, dakle, London iliti kazalište koje više-manje uspješno, ali zato glasno vodi Spacey. Ponešto novog šlifa osigurat će mu osamdesetogodišnji Robert Altman, ali i 'Resurrection Blues', drama na kojoj je Miller radio do same smrti (iako ju je dovršio između 2000. i 2001. godine).

Po svemu sudeći, ovo će biti britanska premijera, jerbo je 'Resurrection Blues' već postavljen u SAD-u. Sama je priča smještena u neku neimenovanu južnoameričku banana republiku, te na crnohumorni način oslikava utjecaj medija, manipulacije iliti službenih laži na održavanje korupcije. Revolucionari se bore protiv militarističke pozicije, a glavni je protagonist general Felix Barriaux.

Spacey se BBC-u već pohvalio: 'Riječ je o vrlo znamenitom, smiješnom i provokativnom materijalu. Bit će nam čast postaviti ga u Old Vicu', a neki izvori navode da je i sam pisac prije smrti izjavio da bi je želio vidjeti upravo u tom kazalištu, posebno zbog činjenice da baš i nije bila najbolje prihvaćena u Americi.

Zanimljivo je da Altmanu ovo nije prvo redateljevanje u kazalištu – 1982. je na Broadwayu postavio 'Come back to the 5 and Dime Jimmy Dean, Jimmy Dean'. Predstava je te godine doživjela 52. izvedbe, a u glavnim su ulogama bili Cher, Karen Black i Sandy Bates.
Komentari

Nema komentara.