Povratak u osamdesete - Dugometražni
Home      Vijesti      Filmski      Dugometražni      Povratak u osamdesete

Povratak u osamdesete

Policajac se vraća u Beverly Hills? 3D 'Robocop'? Opet sviće 'Crvena zora'? Jedno je sigurno, vraćamo se u prošlost, ali nema 'Povratka u budućnost'.

s.p. 29.05.2008 0 komentara

Povratak u osamdesete

Robocop, Michael J. Fox ili Eddie Murphy – koga biste radije opet vidjeli? Eddie Murphy je bio velika zvijezda serijala o 'Policajcu iz Beverly Hillsa', a navodno je upravo on pristupio Paramountu s idejom da oživi lik brbljavog policajca Axela Foleya. 'Beverly Hills Cop 4' bi trebao režirati Brett Ratner, koji još treba odlučiti da li će režirati biografiju Hugha Hefnera. Umjesto Jerryja Bruckheimera, u producentsku fotelju bi trebao zasjesti Lorenzo di Bonaventura ('Transformeri'), a film bi trebao izaći u ljeto 2010.

A šefovi MGM-a nedavno su najavili rimejkove još nekoliko hitova iz osamdesetih – 'Robocopa' i 'Crvene zore'. Filmofili su dosta sumnjičavi, 'Robocop' je klasik Paula Verhoevena kojeg je teško nadmašiti, a 'Crvena zora' je desničarski akcić Johna Miliusa koji je prozvod svog vremena. Rađen za vrijeme Hladnog rata, 'Red Dawn' ima bizarnu priču o ruskoj okupaciji Amerike nakon koje studenti dižu partizanski ustanak. To je onda bilo dovoljno otkačeno da bi bilo zabavno, no još se ne zna što studio planira da 'Crvenu zoru' i 'Robocop' prilagodi novom dobu. Jedino konkretno što je ekipa iz MGM-a izjavila je 'da bi novi Robocop odlično izgledao u 3D izdanju', što znači da je presudna novost jedino nova tehnologija.


Trailer za 'Crvenu zoru' iz 1984. - da li će u novoj verziji Ameriku okupirati Iračani, Kinezi ili opet Rusi?

A što je s likovima i pričom? William Shatner je još uvijek razočaran što ga nema u novom 'Star Treku', a mnogi likovi i glumci su zaista nezamjenjivi za eventualne nastavke. Tako je scenarist i producent 'Povratka u budućnost', Bob Gale, izjavio da 'Michael J. Fox nije u najboljoj formi' zbog Parkinsonove bolesti koje ima, a bez njega odbija pomisao o novom nastavku 'Povratka' kojeg su mnogi predlagali.

U zadnje vrijeme su filmske kompanije dosta često snimale nastavke hitova iz 80-tih, što je oživilo karijere akcijskim zvijezdama iz tog doba. 'Umri muški 4.0' zaradio je solidnih 135 milijuna u kinima, no posljednji 'Rambo' zaradio je skromnih 42 milijuna, nedovoljno da pokrije veliki budžet. Ipak, Stallone je zato zaradio na 'Rockyju Balboi', koji je od američkih gledatelja skupio 70 milijuna dolara, a koštao je tek dvadesetak milja. A što je s jednim od najvećih serijala osamdesetih, Indianom Jonesom? E, pa 'Indiana 4' je koštao velikih 125 milijuna dolara, ali već sada u svijetu ima preko 300 milijuna dolara zarade. To će sigurno motivirati producente da ožive još neke filmove iz osamdesetih, a neki se već pitaju da li će možda i Lucas poželjeti da uz pomoć Sile - opet oživi 'Ratove zvijezda'!

Komentari

Nema komentara.