Hobit i Watchmen na sudu - Dugometražni
Home      Vijesti      Filmski      Dugometražni      Hobit i Watchmen na sudu

Hobit i Watchmen na sudu

Čini se da će Bilbo lakše doći do prstena i poraziti moćne sile, nego što će pohlepni New Line studio pristati podijeliti prihode i snimiti 'Hobita'.

s.p. 12.02.2008 0 komentara

Hobit i Watchmen na sudu

Trakavici s 'Hobitom' nema kraja – izgleda da je snimanje filma opet pod upitnikom. Naime, Tolkienova zaklada tužila je filmsku kuću New Line Cinema jer joj nije isplatila dogovorenu naknadu za ekranizaciju prethodnih Tolkienovih djela. U tužbu je uključen i izdavač knjiga, Harper Collins, koji također traži udio u velikoj zaradi 'Gospodara prstenova'. Zastupnik Zaklade izjavio je da, usprkos enormnoj zaradi trilogije, nije isplaćeno ni penija od postotka prihoda koji Zakladi pripada po ugovoru. Osim toga, odvjetnik 'tolkienovaca' tvrdi da New Line skriva poslovne knjige koje pokazuju koliko su zapravo zaradili od zadnja dva nastavka.

Zato potražuju 150 milijuna dolara, ali i pravo da obustave sljedeću ekranizaciju Tolkienove knjige - 'Hobita'. To bi se i moglo dogoditi, ako pohlepni New Line ne popusti i podijeli svoje ogromne prihode koje tako škrto čuva. My precioussssssss....

Dr. Strange - Mandrak za nove generacije

New Line se već sudio oko profita 'Prstenova', i to s redateljem Peterom Jacksonom. Nakon što su konačno zaključili spor počele su pripreme za 'Hobita'. Jackson se prihvatio produkcije filma, počeo tražiti redatelja, a fanovi Tolkiena su sretno odahnuli. Čak se počelo šuškati da će 'Hobita' režirati Guillermo del Toro koji trenutno pregovara s kultnim Neilom Gaimanom oko snimanja filma o Dr. Strangeu. 'Doktor Čudni' je jedan od likova iz Marvelove kolekcije stripovskih superjunaka, čarobnjak koji koristi magiju u dobre svrhe. A svi znamo da del Toro jedva čeka projekt kojem se radnja odvija u živopisnom svijetu, bilo u fantasyju, bilo u mitovima, bilo u stripovima.

Još jedan strip trebao je izaći u filmskoj verziji, ali - jao - i tu se ispriječila tužba i pravna služba. 20th Century Fox tužaka Warner Brothers i osporava im pravo da proizvode i distribuiraju film temeljen na stripu 'Watchmen'. Foxovci tvrde da su početkom 90-tih stekli sva prava na taj strip, pa žele zabraniti konkurenciji da se koristi navedenom pričom. No, kvaka je u tome da je Zack Snyder ('300') za Warner već - dovršio snimanje filma 'Watchmen'. Noćna mora svakog od fanova bila bi da znaju da je taj film dovršen, ali da ga ne smiju gledati zbog sudske zabrane. No, i to je moguće - u svijetu mašte možda pobjeđuju čarobnjaci i superjunaci, ali u našem svijetu nikakav Gandalf nije jači od skupih odvjetnika.

Komentari

Nema komentara.