Peter Jackson ipak radi 'Hobita'! - Dugometražni
Home      Vijesti      Dugometražni      Peter Jackson ipak radi 'Hobita'!

Peter Jackson ipak radi 'Hobita'!

Istina, ne kao redatelj nego kao producent, ali kod Amera je to ionako drugo ime za glavnog šefa filma. Očekujemo duge filmove u par dijelova.

s.p. 19.12.2007 0 komentara

Peter Jackson ipak radi 'Hobita'!

Mada se gadno zakrvio sa studijem New Line Cinema, Peter Jackson je uspio dokazati da on mora stajati iza filmske ekranizacije ‘Hobita’. Kao prvo, upravo on je izgurao ‘Prstenove’ kao najuspješni filmski fantasy svih vremena, a Trilogija je u raznim kino i DVD izdanjima donijela milijune dolara producentima. Osim toga, čak je i Akademija dala ‘Povratku kralja’ 11 Oscara, uključujući i onaj za najbolji film, što se nije dogodilo nijednom fantasyju.

Iza filmovanja ‘Hobita’ stajali su ozbiljni pregovori, a Jackson je definitivno odlučio da neće režirati film, nego će se angažirati kao izvršni producent. On i njegova supruga Fran Walsh dogovorili su produkciju dva nastavka ‘Hobita’, koji će kao i ‘Gospodari prstenova’, biti snimani simultano. Fanovi su ispočetka ostali malo zbunjeni – nastavak Tolkienovog ‘Hobita’ je ‘Gospodar prstenova’, što znači da nema nikakvog predloška za sequel ‘Hobita’. Očito će ‘Hobit’ biti snimljen u dva dijela, s jedne strane da zadovolji Jacksonove epske ambicije za filmovanjem cijele knjige, a s druge - važnije strane – producenti jedva čekaju da dvostruko zarade od jedne ekranizacije!

Andy Serkis / Gollum / King Kong / kapetan Haddock

Svi bi čim prije počeli s pretprodukcijom, prvi nastavak bi trebao izaći 2010., a drugi 2011. Opet će se snimati u Novom Zelandu, a očekuje se i da ekipa iz ‘Prstenova’ ponovi uspješnu suradnju sa Jacksonom. Među njima vjerojatno i Jacksonov vjerni suradnik - Andy Serkis, britanski glumac koji je utjelovio Golluma u 'Prstenovima' i King Konga. Nedavno je potvrdio da će glumiti u filmu o Tintinu, kojega će Jackson snimiti u suradnji s Stevenom Spielbergom i to prije 'Hobita'.

Financijeri i distributeri 'Hobita' su New Line (za Sjevernu Ameriku) i MGM (za ostatak svijeta), a ovaj deal potvrđuje da su New Line i Peter Jackson prekinuli svađu oko  honorara. Naime, nakon što je trilogija zaradila tri milijarde dolara (!!!) Jackson je putem suda tražio veći honorar od New Linea. Svađa je otišla tako daleko da je studio jedno vrijeme čak planirao snimiti 'Hobita' bez ikakvog sudjelovanja Jaksona.

Sada je konačno dogovoren Jackson kao producent, ali se traži još i redatelj. Pitanje svih pitanja je – tko će režirati budućeg ‘kralja blockbustera’? Neki su špekulirali da će i taj posao odraditi Jackson, pričalo se da će se Hobita primiti Sam Raimi, a nije nemoguće da u kombinaciju uleti i neki drugi redateljski velikan. Ipak se radi o jednom od najprestižnijih holivudskih projekata. 

Komentari

Nema komentara.