Star Trek – što stariji, to bolji - Dugometražni
Home      Vijesti      Filmski      Dugometražni      Star Trek – što stariji, to bolji

Star Trek – što stariji, to bolji

Ne samo da se opet snima film s Kirkom i Spockom i izdaje 49 DVD-a s doživljajima kapetana Picarda, već se i prva sezona serije emitira – u kinu!

s.p. 10.10.2007 3 komentara

Star Trek – što stariji, to bolji

Nakon što je serija 'Zvjezdane staze' prestala sa snimanjem, a zadnji 'Star Trek' filmovi podbacili na box-officeu, producenti su mislili, mislili... i domislili se! Vratiti će se na početak serijala, koji je priskrbio kultni status među obožavateljima. Kada kažemo početak - mislimo na uhatog Spocka i cool kapetana Kirka, koji su bili i u prvom filmu i prvoj seriji. Već smo potvrdili da je za novi Star Trek film, kojeg režira J.J.Abrams (autor serija 'Felicity' i 'Lost', ali i razglašenog 'Cloverfielda') angažiran jedan i jedini Spock – Leonard Nimoy, iako Kirka neće glumiti William Shatner.  

Radnja filma počinje u mladim danima Kirka i Spocka, kada su se upoznali na Akademiji, pa se za ulogu Kirka pregovara s mladim glumcem – Chrisom Pineom. Iako je hrvatskoj publici relativno nepoznat, Pine je glumio u krimiću 'As u rukavu' Joea Carnahana, a za istog redatelja Pine će s Georgeom Clooneyem glumiti u adaptaciji krimi romana 'White Jazz'.  

Chris Pine

Dobar film ima i dobrog negativca, a izgleda da je producentima najzanimljiviji tip za ulogu zlikovca 'naš', australski i holivudski glumac Eric Bana. Ostali u ekipi Zvjezdane flote su Anton Yelchin kao mladi navigator Chekov, Zachary Quinto kao mladi Spock, te Zoe Saldana kao mlađa verzija Uhure, časnice za komunikaciju. Premijera filma najavljena je za Božić 2008., pa znate kakve ulaznice trebate darovati svom bližnjem Trekkieju za prazničnu 2008. 

A što ćete mu darovati ovog Božića? Bez brige, korporacije misle na fanove 'Star Treka'. Tako je sada na DVD-u izašao cijeli serijal 'Star Trek: The Next Generation', sa sedam sezona na ukupno 49 diskova, ukupno 176 epizoda i 8085 minuta materijala o avanturama legendarnog kapetana Picarda, za kojeg većina Trekieja kaže da im je najdraži od svih kapetana. Vjerojatno zato što Patrick Stewart sve svoje replike izgovara ozbiljno kao da recitira Shakespeara.  

Eric Bana uskočiti će u odijelo Star Trek negativca

No stariji fanovi serijala odrastali su uz Kirka i Spocka, a hoće li i oni imati nešto za gledanje na DVD-ima? O, i te kako! Mada su prve tri sezone originalnog serijala (Shatner kao Kirk, Nimoy kao Spock) prije par godina izašle na DVD-u, high-tech fanovima se krajem studenog nudi prva sezona ST-a na HD-DVD formatu, uz pregršt dodataka i šareni stajling koji će sigurno privući i mlađe fanove.

I ne samo to, 11. epizoda 1. sezone nazvana 'The Menagerie' će u obnovljenom i digitalno obrađenom izdanju stići i u američka kina. Epizoda će se projicirati 13. studenog u 300 kina, a na projekciji će se prikazivati i dokumentarac o kompjuterskoj obradi serije. 'The Menagerie' je izvorno emitirana 17. studenog 1966., a govori o suđenju Spocku koji je optužen za otmicu Enterprisea, te sadrži i priču o bivšem kapetanu Enterprisea, Christopheru Pikeu. Taj lik bi se mogao pojaviti i u 'Star Trek 11', filmu kojem će dobro doći ponovno oživjelo zanimanje za omiljeni serijal svih šmokljana. 

Impozantno DVD izdanje 'Star Treka: Next Generation'

Iako su zloguki proroci najavljivali izumiranje serijala, izgleda da će se 'Zvjezdane staze' nastaviti snimati i prikazivati i do 24. stoljeća, kada počinje priča čitavog 'Star Treka'...

Komentari
A: uredništvo 11.10.2007 Pogledaj profil

još nikakvih vijesti od naših distributera hoće li ova krasota na domaće police, čim nešto saznamo biti ćete obaviješteni ;)

A: DragonRage 10.10.2007 Pogledaj profil

Ne bih rekao da će to DVD izdanje izaći kod nas...takvo što nikada ne izađe kod nas...ali zato je tu Amazon :))))

A: clarky 10.10.2007 Pogledaj profil

Zgodno štivo i lijep opis kroz povijest Zvjezdanih staza. Međutim autor ovog teksta nigdje NE spominje hoće li ta DVD-izdanja pojaviti se i kod nas u hrvatskoj? Meni je jasno da su svi DVD-ovi u americi već prije izašli i to dobro prerađeni, sa digitalno potpuno obrađenom slikom. Zanimljivo, spominje se i HD format koji bi trebao privući i mlađe fanove. Na koju zemlju se točno misli? ....