Dajmo im da gledaju SF! - Dugometražni
Home      Vijesti      Filmski      Dugometražni      Dajmo im da gledaju SF!

Dajmo im da gledaju SF!

Fanovi SF-a nisu zadovoljni programom na javnoj televiziji, pa traže prikazivanje kultnih serija tog žanra!

s.p. 07.07.2009 0 komentara

Dajmo im da gledaju SF!

Internetska stranica SF centar i Udruga ljubitelja Zvjezdanih Staza USS Croatia zajednički su pokrenuli kampanju koja zahtijeva više kvalitetnog SF-a na programu nacionalne javne televizije. Želimo im da njihov projekt završi uspješno, pardon - berićetno, a prenosimo njihovu poruku u skraćenoj verziji:

Izbor vrhunskih (i kultnih) SF serija zbilja je ogroman, a veliki dio nikad nije imao prilike doći do naših malih ekrana. Tu konkretno mislimo na sjajne 'Stargate SG-1' i 'Stargate: Atlantis' - spin off serijale filmskog hita iz 1994., neponovljivi kultni 'Farscape', seriju koju kritika već godinama diže na pijedestal kao primjer vrhunske znanstvene fantastike, te 'Star Trek: Enterprise', posljednju TV inkarnaciju Zvjezdanih staza koja je na nacionalnoj televiziji doduše prikazivana, ali vrlo neredovito i u sramotnim terminima, a nerijetko je bila i gurnuta na HRT Plus, program koji je dostupan jako malenom postotku gledatelja.
 
Stoga su hrvatski ljubitelji znanstvene fantastike okupljeni oko najvećeg hrvatskog SF webringa - SF Centra i Udruge ljubitelja Zvjezdanih Staza - USS Croatije, odlučili pokrenuti akciju za otkup i prikazivanje novih SF serija, nakon što bude dovršeno emitiranje 'Voyagera' početkom iduće godine. Pritom smo predložili otkup hit SF serija 'Stargate SG-1' i 'Stargate: Atlantis', ali i reprizu 'Star Trek: Enterprisea'. Osim toga, predložen je i otkup remasterirane Originalne Star Trek serije (TOS), koja je nedavno digitalno dorađena i nadopunjena novim vizualnim efektima, kao i SF serija 'Farscape' i 'Babylon 5'.

Stoga sve pozivamo da daju svoj doprinos u oživotvorenju ove akcije, jer je svaki glas važan, da opet pokažemo kako u Hrvatskoj ima značajan broj velikih fanova žanra. A svoj doprinos moguće je dati na slijedeće načine:
1. Glasanjem u online peticiji koja će biti upućena na adresu HRT-a
2. Slanjem mailova na adrese pri HRT-u:
hrt@hrt.hr i program@hrt.hr
3. Postanjem na HRT Forumu (linkovi ovdje i ovdje)
4. Učlanjenjem u Facebook grupu posvećenu akciji i obavještavanjem vaših prijatelja na Facebooku o dotičnoj.
5. Otvaranjem tema na forume koje gledatelji posjećuju
6. Stavljanjem obavijesti o akciji na web stranice u vlasništvu gledatelja

Uredništvo SF Centar
Uredništvo USS Croatia

Komentari

Nema komentara.