Najveća misterija sezone - Dugometražni
Home      Vijesti      Dugometražni      Najveća misterija sezone

Najveća misterija sezone

Film o kojem svi pričaju, a nitko ništa ne zna, ima barem četiri radna naslova i jednog ooooooopako spretnog producenta.

n.k. 02.08.2007 13 komentara

Najveća misterija sezone

Ako već niste zapamtite ime (dobro, ustvari prezime) J.J. Abrams. Čovjek koji se proslavio kreirajući i režirajući TV serijale 'Felicity', 'Alias' i 'Lost', oduševio Toma Cruisea i tako snimio najskuplji debitantski film svih vremena (Nemoguća misija 3) ovih je dana glavna vijest filmskom svijetu. I to ne zato jer jer je krenuo u predprodukciju dugoočekivanog 11. filma iz serijala 'Zvjezdane staze', već zato jer je odličnim marketingom potpuno izludio hollywoodske babe tračare.

Abrams, naime, trenutno producira film o kojemu nitko ništa ne zna, ali su za njega svi čuli. Nije čak sigurno ni kako se misteriozni projekt zove - jedni kažu Cloverfield, drugi Slusho, treći 1-18-08... No, krenimo redom...

Priča je počela kad je uzvanicima na američkoj premijeri 'Transformera' prije samog filma prikazan misteriozni trailer i to bez ikakvih podataka o naslovu, redatelju i glumcima. Trailer se potom nastavio prikazivati prije filma u svim američkim kinima, izluđujući znatiželju publike i novinara, podjednako. Nekoliko je kopija završilo i na YouTube, no jednako brzo kako su se pojavile tako su na zahtjev Paramounta i nestale, što je bilo dovoljno da se baš svi počnu pitati o čemu se dovraga radi?


prvi TV prilog o misterioznom traileru

Uskoro su novinari iskopali da se radi o, kako to lijepo navodi IMDB 'Neimenovanom projektu J.J Abramsa', koji je u međuvremenu u kuloarima dobio radni naslov 'Cloverfield'. Onda je Nepoznat Netko objavio postojanje sajtova 'Ethan Haas Was Right' i 'Sluho!' koji su navodno povezani s 'Cloverfieldom'. Onda se konačno pojavio i službeni sajt  projekta koji osim nove verzije toliko spominjanog trailera te plakata /naslovna/, već u svom nazivu (01-18-08) nudi jednu vrlo konkretnu informaciju - film stiže u kina 18.1.2008.


Trailer za 'Cloverfield'/'Slusho'/'1-18-08'/'?'

Uz sve to, sa sajtom su isplivali su i podaci o podjeli i autorskom timu: umjesto zvijezda, glume relativno nepoznati mladi glumci: Michael Stahl-David, Odet Jasmin, Mike Vogel i Lizzie Caplan. Film režira Matt Reeves, koji je s Abramsom radio seriju 'Felicity', a scenarist je Drew Goddard, koji je pisao scenarij za drugu Abramsovu uspješnicu - 'Izgubljene'.

Snimanje u New Yorku se drži u tajnosti, casting je obavljen bez slanja scenarija. TV novinarka Roma Torre, koja ima cameo nastup u filmu, (javlja izvanredne vijesti o čudnim događajima u gradu) izjavila je da su joj prije dogovora oko snimanja pustili trailer filma, koji je pogledala samo jednom, a onda je nestao nakon gledanja, baš kao što se to dešava s porukama u u 'Nemogućoj misiji'. Oni koje rade na filmu su ugovorima strogo obvezani da sve drže u tajnosti, a zaposlenici su dobili majice s natpisom 'Slusho!'

Sad već potpuno izluđeni novinari trgaju se ne bi li iskopali bilo kakav dodatni podatak o projektu, pa je tako SlahFilm (službeni blog videoservisa iFilm) obavio detaljnu analizu trailera i došao do sljedećih podataka: Slusho je dio viralne kampanje za film i to zato jer a) netko u 52. sekundi trailera nosi Slusho majicu i b) zato jer je Slusho piće koje Vaughn ponudi Sydney u drugoj epizodi Aliasa! Pa vi sad vidite što je istraživačko novinarstvo!

No nisu svi novinari tako entuzijastični, na Cinematicalu kažu kako bi J.J.Abramsu zbog svega najradije razbili nos, ali svejedno doznaju da će se film možda zvati - Overnight.

Bilo kako bilo, Abrams i Paramount mogu mirno trljati ruke -  film koji navodno ima budžet od samo 30 milijuna dolara već sad je najočekivaniji naslov iduće godine.

Komentari
A: ZekaPeka 09.08.2007 Pogledaj profil

Ljubo-Ćesić Rojs, svoj najnoviji sporni projekt a sagrađen na empire state buildingu, osobno uklanja upotrebom - Ion Cannona.

A: ddean 09.08.2007 Pogledaj profil

Ma koja Godzilla, koji Alien... ja sam čuo da to gđica Dropulićka napada NY. Bespravna gradnje i te fore. Vir se ponavlja! :)

A: ZekaPeka 09.08.2007 Pogledaj profil

Nije važno što je pogodilo NY. Glavno da je palo na glupe amere.

A: endless-os 08.08.2007 Pogledaj profil

ja sam cuo da neki alien napada new york,a ne godzila

A: rvoje 05.08.2007 Pogledaj profil

godzilla 2 : povratak godzilline bebe , čija je majka godzilla ostavila jaje u ormaru u madison skver gardenu

A: pištolj21 05.08.2007 Pogledaj profil

FILM IZGLEDA SUPER.SAMO DA SE NE ISPOSTAVI DA JE SMEĆE.

A: spacenoise 04.08.2007 Pogledaj profil

Tipican film katastrofe..standardno ;/

A: DragonRage 03.08.2007 Pogledaj profil

Je...trailer fakat izgleda scarry...

A: endless-os 02.08.2007 Pogledaj profil

najezim se svaki pu kad pogledam trejler

A: endless-os 02.08.2007 Pogledaj profil

zvuci kao godzila,ali neznam sta to leti kroz zdrak ko raketa ali nisu rakete

A: marvin42 02.08.2007 Pogledaj profil

Biti će odličan jer 1) JJ Abrams zna posao i 2) Drew Goddard je, u vremenu u kojem je radio na istima, napisao neke od najboljih epizoda Aliasa, Buffy i Angela.

BTW za EthanHaasWasRight sajt je JJ rekao da nema veze s filmom...

A: Prlja 02.08.2007 Pogledaj profil

Čini mi se da bu to bil težak shit. I kaj je tu tak misterioznoga ? Tipičan film katastrofe ( koje mrzim iz dna duše ).

A: Desperados 02.08.2007 Pogledaj profil

cini mi se da je film jeben....jedva cekam da stigne u kina.vidi se da ce biti hit.