Thompsona za predsjednika! - Dugometražni
Home      Vijesti      Filmski      Dugometražni      Thompsona za predsjednika!

Thompsona za predsjednika!

Slavni umjetnik, poznat po desničarenju i mržnji prema komunizmu, odlučio je kandidirati se za predsjednika i staviti 'ljutu travu na ljutu ranu'.

s.p. 06.09.2007 0 komentara

Thompsona za predsjednika!

I dok bi liberali rado vidjeli Martina Sheena kako reprizira svoju ulogu američkog predsjednika i u stvarnosti, na sceni se pojavio drugi glumac koji iz televizijske i filmske karijere skače u predsjedničku kandidaturu. Poznati glumac iz serije 'Zakon i red' Fred Dalton Thompson najavio je svoju kandidaturu na predsjedničkim izborima 2008., i to kao uvjereni republikanac.

65 - godišnji glumac nije neki neiskusan političar, nego bivši senator s godinama iskustva, no zbog imidž glumca s desničarskim stavovima već je stekao status 'drugog Reagana'. U svom obraćanju javnosti, Thompson je dobro odigrao ulogu koju mu je očito dodijelila ekipa iz PR-a, jer je uz objašnjavanje svojih političkih stavova, Fred cijelo vrijeme Amerikancima pričao kako je on samo tip iz susjedstva, 'sličan vama, obiteljskim  ljudima'.


Fred Thompson objavljuje svoju kandidaturu

Thompson je inače udomaćen u ulogama lidera, bio je admiral u 'Lovu na Crveni oktobar' i ravnatelj CIA-e u 'Bez izlaza', a u filmu 'Last Best Chance' glumio je i -  američkog predsjednika. Ipak, najpoznatiji je po ulozi javnog tužitelja Brancha iz popularne serije 'Zakon i red' koja, kao i 'CSI', ima par 'spin-offova' (novih serija nastalih po izvornoj seriji). Kada je Thompson prvi put prihvatio tu ulogu, još je bio američki senator, što ga čini prvim djelatnim senatorom koji je prihvatio glumiti neki lik na TV-u. I u seriji glumi zadrtog desničara, koji se protivi pravu na privatnost i pobačaj, a zagovara smrtnu kaznu. 

Na javnoj sceni Thompson je svoje desničarske stavove sučelio s najeksponiranijim liberalom u medijima – Michaelom Mooreom. On je tako sudjelovao u desničarskom dokumentarcu koji je očito odgovor na Mooreov 'Fahrenheit 9/11', jer je znakovito nazvan 'Celsius 41.11: The Temperature at Which the Brain... Begins to Die'. Zatim je kritizirao Mooreov posjet Kubi za vrijeme snimanja 'Sickoa', a Moore mu je odgovorio spominjući ilegalne kubanske cigare koje Thompson puši, i pozvao ga na javnu debatu. Thompson je u snimljenoj poruci odgovorio Mooreu da nema vremena za debatu i savjetovao Mooreu da sljedeći put na Kubi pita 'svog prijatelja Castra' za disidentskog filmaša koji je strpan u ludnicu na elektrošokove. Na kraju je završio s preporukom Mooreu da i on posjeti duševnu bolnicu, a cijelo vrijeme je u ruci ili u ustima držao svoju 'kubanku'.


Fred Thompson odgovara Michaelu Mooreu na njegove kritike

Zasad toliko o (američkom) Thompsonu, a za detaljnije informacije možete konzultirati i službeni sajt tog predsjedničkog kandidata, a i učlaniti se u njegov klub 'Fred for Friend'.

Komentari

Nema komentara.