Erotski Top 50 - Dugometražni
Home      Vijesti      Filmski      Dugometražni      Erotski Top 50

Erotski Top 50

Erotske scene mogu učiniti loš film podnošljivim, a dobar još boljim. Ili tako barem tvrde autori top liste naj 50 vrućih filmskih scena...

s.p. 10.08.2007 0 komentara

Erotski Top 50

Sigurno ste primjetili da je u nedostatku suvislih vijesti ljeto idealna sezona za objavljivanje kojekakvih top lista. U moru trenutno dostupnih, jedna nam je zapela za oko - Independent Film Channel i Nerve.com objavili su top listu 50 najboljih filmskih erotskih scena. Izbor je, kako to već biva, sastavljen po nepoznatim kriterijima, no jedno je sigurno: erotika nije isto što i pornografija, pa scene na top listi nisu poredane po eksplicitnosti - '9 orgazama' završilo je tek na 29 mjestu.

Kako je posve sigurno da ćete listu istražiti i sami (iako vas upozoravmo da je dosta iritantno prezentirana i non-stop vas 'voza' između dva sajta), evo samo kratkog pregleda par naslova koji su ušli među top 10:

Sado-mazo sex kao glavni motiv romantčne komedije? Može i to, ako govorimo o 'Tajnici' (8. mjesto) Stevena Shainberga. James Spader i  Maggie Gyllenhaal  su glavni glumci i bizarni partneri u filmu o ljubavi na drugačiji način.


'Tajnica', r: Steven Shainberg, isječak

Da nikog ne bi zakinuli, moramo primijetiti da lista sadrži i par gay scena, a najviše se plasirala scena (7. mjesto) iz Frearsove 'My Beautiful Laundrette', koja pokazuje da je i praonica rublja može buti romantično mjesto. Daniel Day Lewis je britanski panker u istospolnoj i međurasnoj romansi s Pakistancem.


'My Beautiful Laundrette', r: Stephen Frears, isječak

Od lezbijskih scena najbolje je (3.mjesto) pak prošla ona s Naomi Watts i Laurom Elenom Harring iz filma 'Mulholland DriveDavida Lyncha.Istina, Lynch se pobojao da nije i previše , pa je scena u kojoj se Laure šeće gola po mraku, na DVD-u digitalno zamagljena na strateškom mjestu.


'Mulholland Drive', r: David Lynch, isječak

Philip Kaufman je jedan od onih američkih redatelja kojem govore da ima europski senzibilitet, što u prijevodu znači da snima autorske filmove, ali i da se ne boji snimati erotske scene. Izludio je cenzore za svojom ekranizacijom Anais Nin ('Henry i June' - 28. mjesto), a i ekranizacija Kunderine 'Nepodnošljive lakoće postojanja' bila je noćna mora za mnoge cenzore. U jednoj Lena Olin svlači Juliette Binoche, pa ju fotografira gologuzu i nježno namješta u razne poze...zbog te se scene film probio na 5. mjesto ove top liste.


'Nepodnošljiva lakoća postojanja', r: Philip Kaufman, isječak

David Cronenberg i sexy scene? Ako pitate autore ove liste - onda da. Odabrali su 'Povijest nasilja' te kemiju Marie Bello i Vigga Mortensena, a ni sami se nisu mogli odlučiti je li im bolja scena kad se Bello presvlači u cheerleadersicu prije sexa, ili kad se isti zbiva na stepenicama, od čega je vjerojatno oboje glumaca ostalo u modricama. 


'Povijest nasilja', r: David Croneneberg, isječak

Apsolutno iznenađenje je pak prvoplasirani - 'Don't Look Now' i scena Donalda Sutherlanda i Julie Christie. Kažu da je na tako visokom (1.) mjestu, zato jer strasni i emotivni seks između dvoje supružnika - nije glumljen.


'Don't Look Now', r: Nicolas Roeg, trailer

 

 

Komentari

Nema komentara.