Jason Jedanesti, novi Cronenberg i nešto gangstera - Dugometražni
Home      Vijesti      Filmski      Dugometražni      Jason Jedanesti, novi Cronenberg i nešto gangstera

Jason Jedanesti, novi Cronenberg i nešto gangstera

Nikad dosta Jasona, kaže Michael Bay, David Cronenberg se baca u trafficking priču iz Londona, a Crowe i Scott opet surađuju.

p.h. 17.02.2006 0 komentara

Jason Jedanesti, novi Cronenberg i nešto gangstera

Pradjed horor frikova, Jason Voorhees koji je naganjao teenagerice u brojnim nastavcima 'Friday the 13th' ponovno će oživjeti, i to po jedanaesti put jer Michael Bay ('Pearl Harbour', 'Armageddon') nastavlja s tradicijom produciranja remakeova kultnih hororaca koju je započeo s dva nastavka 'The Texas Chainsaw Massacrea'. Scenarij za remake prvog iz serijala filmova o tom ubojici s hokejaškom maskom koji ordinira po Tinseltownu već curi iz pera Marka Wheatona ('The Messengers', 'Son of the Morning Star'), a još je nepoznato tko će glumiti Jasona i njegove žrtve. Poznati se frik posljednji puta ukazao 2003. u 'Freddy vs. Jason' gdje se tukao s Freddyem Krugerom.

David Cronenberg je ušićario novi projekt težine od oko dvadesetak milijuna zelenih, pa će se za BBC i Focus Features prihvatiti režiranja trilera 'Eastern Promises' prema scenariju Stevea Knighta ('Dirty Pretty Things'). Priča zadire duboko u skriveni život britanske prijestolnice, a vrti se oko istrage u koju se upliće sredovječna Londončanka o misterioznoj smrti ruske rodilje. Tragovi na koje nailazi upućuju da se radi o dobro organiziranom lancu traffickinga. Kako saznajemo na Dark Horizons, Cronenberg i Knight su već ukrstili pera, a sa snimanjem se počinje čim redatelj završi obaveze kojih se latio za film 'Maps to the Stars' o holivudskim intrigama.
 
Izgleda da ni gladijatorska avantura između Russela Crowea i Ridleya Scotta nije bila samo prolazna stvar jer će se glumac i redatelj opet udružiti u dugo odgađanom krimi epu 'American Gangster' s kojim su se Universal loptao od 2004. dijelivši redateljevanje na sve strane, prvo Antoineu Fuqui, pa Terryu Georgeu da bi na kraju projekt bio odložen na duže vrijeme. Prisjetimo se, priča prati harlemskog dilera droge Franka Lucasa (u ulozi ipak ostaje Fuquin miljenik Denzel Washington) koji šverca heroin u lijesovima poginulih vijetnamskih vojnika, te istražitelja Richiea Robertsa koji Lucasu svim silama želi stati na rep.

Komentari

Nema komentara.