Barun krvi i kralj Međuzemlja - Dugometražni
Home      Vijesti      Filmski      Dugometražni      Barun krvi i kralj Međuzemlja

Barun krvi i kralj Međuzemlja

Nakon 'Gospodara prstenova', kompanija New Line Cinema podarila je Viggu Mortensenu još jednu glavnu ulogu – u novom filmu Davida Cronenberga.

09.06.2004 0 komentara

Barun krvi i kralj Međuzemlja

Mortensena su 'Gospodari' na velika vrata uveli u svijet komercijalnog filma, iako on i nakon planetarnog uspjeha radije glumi u nezavisnim produkcijama. Cronenberg je svoj talent također ulaštio u svijetu nezavisnih i art filmova, ali uspješno se snašao i u studijskim vodama snimivši 'Muhu' za 20th Century Fox.

Redatelj i glumac će od ove jeseni surađivati na snimanju 'The History of Violence', ekranizacije poznatog istoimenog noir stripa Johna Wagnera. Mortensen će glumiti uglednog stanovnika malog grada koji posjeduje restoran i živi mirnim obiteljskim životom sa suprugom odvjetnicom i dvoje djece. Jedne večeri spriječi pljačku svog lokala i u samoobrani počini ubojstvo. Novinski publicitet od njega stvori lokalnog junaka, ali mu donese i neželjenu pažnju. Na slikama ga prepoznaju bivši osuđenici koji otkrivaju njegovu zločinačku prošlost.

Mortensen će ovaj film snimiti prije nego što se posveti 'Alatristeu' – velikom povijesnom epu u kojem će glumiti kapetana Alatristea, koji se od običnog vojnika-plaćenika uzdigao do heroja španjolskih ratova u 16. stoljeću. Čovjek ima neku junačku facu, šta ćete…

Komentari

Nema komentara.