Alarm za kino cinkaroše - Dugometražni
Home      Vijesti      Filmski      Dugometražni      Alarm za kino cinkaroše

Alarm za kino cinkaroše

Američka kina traže gledatelje koji su spremni dojavljivati zločeste kino posjetitelje. Za profil traženih suradnika pogledajte 'Balkanskog špijuna'.

s.p. 04.06.2007 0 komentara

Alarm za kino cinkaroše

Ako što filmofili mrze u kinu, to je kad plate svojih 29 kuna i onda, umjesto da gledaju film, moraju trpiti dobacivanja nekih klinaca ili slične incidente. A kada iziđu javiti osoblju da sredi situaciju i pozove zaštitare, obično propuste najbolju scenu. Baš dok izlaze, Angelina se skida ili Stallone razbija protivnike... U Americi, gdje je riječ mušterije zakon, sjetili su se tehničke novotarije koja će pomoći gledateljima. 

114 kina u sklopu Regal Entertainment Group uvela su za svoje vjerne posjetitelje iz Regal loyalty programa mogućnost da cinkaju partibrejkere, a da ne moraju izlaziti iz kina. Njima će biti dostupni alarmi u obliku daljinskog upravljača /NASLOVNA/, kojima će obavještavati osoblje o raznom uznemiravanju, ali i o problemima sa slikom ili zvukom koje uoče ('Dajte mi šefa sale – ova 'Schindlerova lista' je izgubila boju!).  

Last but not least, jedna od tipki na alarmu je i ona za prijavu pirata koji bi kamerom snimali film u kinu. Tu se možda vidi i prava namjera prikazivača, jer onima koje koriste alarm nudi i nagradne bodove i razne popuste (nešto poput Stars Club kartice), a teško da kina žele masovno nagrađivati gledatelje koji ih upozoravaju da im ton kvrči. Umjesto toga, kina sigurno imaju namjeru lakše hvatati pirate uz podršku 'zabrinutih građana' (doušnika, špija, tužibaba) koji anonimno mogu prijavljivati ljude za primamljive nagrade. Bilo bi dobro kada bi nešto slično uveli i kod nas, nije da imamo najezdu pirata, ali imamo vraški puno razularenih klinaca... Ja sam spreman uključiti se, a 'ako me se sete na Dan bezbednosti – sete, ako ne – nikome ništa...'

Komentari

Nema komentara.