Njih '300' u pohodu na MTV - Dugometražni
Home      Vijesti      Filmski      Dugometražni      Njih '300' u pohodu na MTV

Njih '300' u pohodu na MTV

I ove godine MTV vam nudi da izaberete najbolje filmove koje ste gledali, pa čak i da nagradite one filmove koje - sigurno niste gledali

s.p. 07.05.2007 0 komentara

Njih '300' u pohodu na MTV

Film '300 – bitku kod Termopila', neki su kritičari su već proglasili povijesnim filmom za MTV generaciju, a hoće li im titula i službeno biti uručena saznat ćemo na dodijeli MTV-evih filmskih nagrada, 3. lipnja 2007. u Kaliforniji

'300' je, naime, za istu nominiran u čak pet kategorija, infaltilni 'Pirati s Kariba: Mrtvačeva škrinja' u četiri kategorije, a 'Borat', 'Vrag nosi pradu' i 'Ledom do slave' imaju tri nominacije. Od tih filmova jedino 'Vrag nosi pradu' nije nominiran za najbolji film godine, a kao peti nominirani izabran je 'Mala miss Amerike'.

Za najbolju izvedbu nominirani su Gerald Butler ('300') i Johnny Depp i Keira Knightley iz 'Pirata s Kariba: Mrtvačeve škrinje', a tu su i muzikalni glumci koje MTV tako voli – Will Smith ('U potrazi za srećom') i Jennifer Hudson i Beyoncé Knowles iz 'Komada iz snova'.

U kategoriji najzapaženijeg debija favorit je još jedna glazbena zvijezda, Justin Timberlake ('Alphadog'), a druga favoritkinja je mala Abigail Breslin iz 'Male miss Amerike'. Oni koji vole nekorektni humor, sigurno će u kategoriji najboljeg komičara glasati za Borata u njegovom istoimenom filmu, a ostali će glasati za provjerene zvijezde kao što su Ben Stiller ('Noć u muzeju') ili Will Ferrell ('Ledom do slave').

Borat ima velike šanse da osvoji i nagradu za najbolju borbu, znate već da mu je golo hrvanje - osiguralo Zlatni globus. Ljubitelji krvavijih okršja glasat će za borbu Geralda Butlera i Besmrtnika u '300' a oni koje vole 'catfight' imaju Umu Thurman i Annu Farris u 'Moja super bivša'

Za najbolji poljubac dobro se potrudio zvjezdani par Jude Law/Cameron Diaz ('Praznik'), a konkurencija su im Mark Wahlberg i Elizabeth Banks u 'Invincible'.

Tradicionalno jaka konkurencija dominira kategorijom negativaca - vječno ludi Jack Nicholson ('Pokojni'), 'kučka sa stilom' Meryl Streep ('Vrag nosi Pradu') i, da sve bude p.c., androgini Rodrigo Santoro ('300').

I ove godine izmišljena je nova kategorija nagrade, naravno, veća, bolja i - bizarnija od ostalih. Ista je doista revolucionarna, čak i ako uz nju nećete dobiti set noževa. Kategorija - 'Najboljeg ljetnog filma kojeg još niste vidjeli', a u kojoj za film ne glasa više njegova publika, nego - potencijalna publika.

Nominirani su favoriti kao što su 'Harry Potter i red feniksa' te pretpostavljeni hitovi kao što su 'Rush Hour 3', 'Hairspray', 'Fantastic Four: Rise of the Silver Surfer', 'Evan Almighty' i 'Transformers'.  

MTV-eve nagrade bile su uvijek popularne zbog svojih parodijskih najava filmova, ali kako to u Jubito doba nije dosta, otvorili su natječaj za gledateljske parodije. Publika je pozvana da sama snimi parodiju na neki od filmova iz konkurencije i to u trajanju do 5 minuta. Da bi ušao u konkurenciju, rad mora biti predan do 21. svibnja, a o pobjedniku će, kao i o glavnim nagradama, opet odlučivati glasovi publike.

Detalje o natječaju i ostalim filmovima iz konkurencije za koje možete glasati, pronađite ovdje.

Komentari

Nema komentara.