Grindhouse podbacio u Americi - Dugometražni
Home      Vijesti      Filmski      Dugometražni      Grindhouse podbacio u Americi

Grindhouse podbacio u Americi

Za nisko, četvrto mjesto i loš utržak 'Grindhousea' na američkom box officeu kriv je uskršnji zeko, minutaža, i loša edukacija, kaže Harvey Weinstein... 

p.h. 10.04.2007 0 komentara

Grindhouse podbacio u Americi

Rodriguez/Tarantinova patinirana horor akcija 'Grindhouse' podbacila je na uskršnjem box officeu sa tričavih 12 mil $ u vikendu otvorenja jer su, prema Box Office Moju, Amerikanci i drugi vikend zaredom radije gledali komediju s Willom Ferrellom 'Blades Of Glory', Disneyev crtić 'Obitelj Robinson' i novi glumački pokušaj Ice Cubea, komediju 'Are We Done Yet'.

Premda je prije manje od mjesec dana odašiljao hvalospjeve genijalnosti Q.T-a i R.R-a, te kako su mu, briljantni, po cijenu 1 isporučili 2 filma, producent Harvey Weinstein je vrlo razočaran trenutnim stanjem na box officeu, pa se spomije čak i stopiranje distribucije filma do ljeta, kad bi paket trebao biti raspolovljen na dva zasebna komada - 'Death Proof' i 'Planet Terror'. Dakle, plan 2 u 1 za Europu i ostatak svijeta, možda će vrijediti i za SAD.

Premda analitičari debakla na Cinematicalu tvrde da je film podbacio jer, unatoč žestokoj kampanji, zapravo nitko nije imao pojma što da očekuje u kinu, a fotka žene s mašinskom puškom privezanom za nogu nije bila dovoljno dobar mamac za širu publiku, Harvey ima druga objašnjenja, pa kaže: 'Naša su istraživanja pokazala kako je zapravo duljina filma otjerala publiku, a radi se o pozamašnih 3 sata i 12 minuta trajanja koliko se nakupilo zajedno s lažnim trailerima prikazanim u intermezzu. Planirano je da će trajati 2 sata i 30 minuta, ali segmenti su se odužili, lažni traileri su se odužili, sve se odužilo...' Harvey je zatim nastavio žalopojku o tome kako je za loš start kino žetve krivo i loše predstavljanje filma na Jugu ili Srednjem Zapadu, jer da je film u urbanim sredinama jako lijepo primljen. Treći razlog je, smatra Weinstein, je to što pucačina, krv i nasilje nisu dobro sjeli uz usršnje raspoloženjene, zečiće, rotkvicu i sl.

U naša kina film stiže krajem kolovoza ili u rujnu, javlja distributer Discovery Film & Video, a bit će prikazan odvojeno, dakle kao 'Planet Terror' i 'Death Proof', pa ostaje da vidimo hoće li ljetne vrućine i 1+1 recept u Hrvatskoj uspjeti skinuti s Grindhousea uskršnje box office prokletstvo.
Komentari

Nema komentara.