Grindhouse, 2 u 1 za Europu - Dugometražni
Home      Vijesti      Dugometražni      Grindhouse, 2 u 1 za Europu

Grindhouse, 2 u 1 za Europu

'Grindhouse' je Americi 1 film, a u Europi 2 - Rodriguezov 'Planet Terror' i Tarantinov 'Death Proof'. Oba se premijerno prikazuju na Cannesu.

p.h. 30.03.2007 0 komentara

Grindhouse, 2 u 1 za Europu

Dvostruki horor paket 'Grindhouse' Quentina Tarantina i Roberta Rodrigueza koji će u američka kina 06.04., na tržištima ne-engleskog govornog područja bit će podijeljen na 2 filma: Q.T-jev slasher 'Death Proof' i RR-ov zombie horor 'Planet Terror', javlja Empire Online. Govorka se i da će Tarantino svoj segment prikazati na predstojećem Cannesu u svibnju, a nije isključena mogućnost ni da će Rodriguezov komadić također na rivijeru. Tarantino navodno već šije izbačene djelove i priprema svoju cannesku akviziciju.

Na nedavnoj losanđeleskoj premijeri, dva su 85-minutna segmenta prikazana kao jedan film s intermezzom u sredini koji popunjavaju lažni traileri Grindhouse satelita - Roba Zombieja, Edgara Wrighta i Eli Rotha. Nakon premijere producenti Weinsteini su bili ganuti do suza, a Bob Weinstein je izjavio 'Ovi momci su snimili dva filma za 53 mil $, Većina filmova košta 80 mil $. Njih dvojica imaju više osjećaja za štednju od bilo koga kog smo ja i Harvey ikad upoznali'.

Podsjetimo se, Rodriguezov 'Planet Terror' je patinirani zombie horor smješten na neidentificiranu planetu nalik zemlji. Junaci su bračni par liječnika - William i Dakota Block (Josh Brolin i Marley Shelton) kojima u noćnu smjenu u bolnici počnu dolaziti ljudi s gangrenoznim ranama i ispraznim pogledom. Među ranjenicima u bolnici pojavi se i Cherry (Rose McGowan) go go plesačica koja je u uličnom okršaju izgubila nogu. U Tarantinovu slasheru (horor podvrsta u kojem luđak/psihopat ili sl. Proganja nevine žrtve, ponajčešće žene hladnim oružjem) 'Death Proof' opaki vozač Mike (navodno briljantni Kurt Russel) za volanom proganja lijepu DJ-icu Jungle Juliu (Sydney Tamiia Poitier) i njene dvije prijateljice Shannu i Arlene (Jordan Ladd i Vanessa Ferlito) po prašnjavim teksaškim cestama.

Film je dobio oznaku R zbog nasilja, krvi seksa i droge, tako da će djecu ispod 17 roditelji morati pratiti u kino, a ovih dana na netu su se pojavile i prve recenzije. što kažu, provjerite ovdje.

Komentari

Nema komentara.