Sin za 4. Indya, Indy za Tursku - Dugometražni
Home      Vijesti      Filmski      Dugometražni      Sin za 4. Indya, Indy za Tursku

Sin za 4. Indya, Indy za Tursku

Indiana Jones dobiva sina - mladog i nagrađivanog Spielbergovog pulena Shiu La Boeufa, a Turska svog Indya - zadnjeg Otomana, Yandima Alija.

p.h. 22.02.2007 0 komentara

Sin za 4. Indya, Indy za Tursku

Nakon što su mu u drugom nastavku 'Indiana Jones: Ukleti hram' proradili očinski instinkti prema 12-godišnjem asistentu, kineskom siričetu Short Roundu, a u trećem 'Indiana Jones: Posljednji križarski pohod' pokazao što je sve spreman učiniti ne bi li oca izbavio iz naci-kandža, Indy (Harrison Ford) u 4. nastavku franšize dobiva pravog sina. Jonesa juniora će u predstojećem filmu glumiti Shia LaBeouf ('Constantine', 'Transformers'), mladi glumac koji navodno uživa veliku naklonost tate i redatelja 'četvrtog nastavka avantura Indiane Jonesa', Stevena Spielberga.

Još nije poznato koje će funkcije Shia imati u cijeloj priči, na Cinematicalu već zločesto komentiraju da će gurati invalidska kolica svoga djeda Dr. Henrya Jonesa (Sean Connery), no sve su odluke i dalje u rukama scenarista Davida Koeppa ('Jurski park', 'Rat svjetova') i oblikovatelja likova Georgea Lucasa.

Ime za sina se također očekuje, a za popis potencijalnog imena najbolje je provjeriti kako se zove scenaristov pas. Indana je, naime, dobio ime prema psu Georgea Lucasa, Willie, Indyev drug, prema Spielbergovom psu, a kineski dječak Short Round prema psu scenarista Glorie Katz i Willarda Huycka. Sad samo treba otkriti kako se zove Koeppov pas...

I dok se Indyu rađa sin, u Turskoj se rodio novi Indy, javlja Twitch. Radi se o velikom kino hitu u Turskoj, povijesnoj akciji 'The Last Ottoman: Yandim Ali'. Zvijezda sage je Yandim Ali (glumi ga Kenan Imirzalioglu), hrabri junak i patriot koji se, često golim šakama, bori protiv imperijalističkih sila Velike Britanije u Turskoj 1918, pred sam kraj Otomanskog carstva.


The Last Ottoman: Yandim Ali, r. Mustafa Sevki Dogan

Ako očekujete nešto poput turske verzije 'Ratova zvijezda' ili 'Quo Vadisa', ostat ćete razočarani. Komentari za 'Yandima' su više nego pozitivni. Yandim je navodno bolji od Indiane, Bonda i Ramba zajedno. Radi se o vrlo hvaljenom filmu kojem se predviđa svijetla budućnost daleko izvan granica Turske. Službeni site - samo za poznavatelje turskog jezika.

Komentari

Nema komentara.