Čovjek Vuk se križa s Madonnom - Dugometražni
Home      Vijesti      Filmski      Dugometražni      Čovjek Vuk se križa s Madonnom

Čovjek Vuk se križa s Madonnom

Universalov 'Čovjek Vuk' Benicio Del Toro godinu je dana tražio svog redatelja i konačno ga našao u liku turbonagrađivanog spotmejkera Marka Romaneka.

p.h. 08.02.2007 0 komentara

Čovjek Vuk se križa s Madonnom

Da je dugogodišnja strast Benicia Del Tora prema vukodlacima i vukolikim pojavama naišla na plodno filmsko tlo, objavili smo još u ožujku 2006., kad je slavni je glumac naumio za Universal producirati i povjeriti si glavnu ulogu u  remakeu 'The Wolf Mana', horora Georgea Waggnera iz 1941.

Za razliku od brojnih remakeova koji su priču smještali u suvremeni dekor, Del Toro je tada naumio ne odskakati previše od Waggnerovog originala, u kojem je, između ostalih glumio i Bela Lugosi, te priču o siru Larryu Talbotu koji se nakon bratove smrti vraća u Englesku i postaje vukodlak, postaviti u viktorijanski London. Sve su potankosti bile najavljene, osim jedne sitnice – redatelja.

Upražnjeni redateljski stolac je popunjen, a u njemu sjedi višestruko nagrađivani spot majstor Mark Romanek. Vijest je procurila ni mjesec dana nakon što mu je New York Times-ova Sharon Waxman posvetila poglavlje u članku o izgubljenim redateljskim nadama u kojem se pita što se dogodilo s izgubljenim potencijalima poput Kimberly Pearce koja je pauzirala od 1999. i Dečki ne plaču', a tek sad joj izlazi drugi film 'Stop Loss', Alexandera Paynea čiji će 'I Now Pronounce You Chuck and Larry' također uskoro u distribuciju, ili Aronofskya koji je nad 'Fountainom' dubio punih 7 godina.


Rain, r. Mark Romanek

A pitanje gdje se sakrio Romanek, bilo je sasvim opravdano. Isti je počeo kao redatelj spotova, i to uz Jonathana Daytona, Valery Faris ('Mala miss Amerike') i Hypea Williamsa - jednog od najcjenjenijih krajem 90-tih. Između ostalih, režirao je spotove za Madonnu, Becka, Davida Bowiea, Johnny Casha, Coldplay, Macy Gray, Janet Jackson, Michaela Jacksona, Micka Jaggera, Jay-Z-a, Nine Inch Nailse, No Doubt, Iggy Popa, R.H.C.P, Sonic Youth, R.E.M., Linkin Park... Dobio je preko 20 MTV-jevih nagrada - MTV mu je kao prvom redatelju dao Video Vanguard nagradu za životno djelo, 3 grammya, a dva su mu videa (Madonnin 'Bedtime Story' i 'Closer' Nine Inch Nailsa ušla u stalni postav MOMA-e. O Romaneku smo i mi pisali ovdje kad su mu spotovi, uz one Antona Corbijna, Stéphanea Sednaouia i Jonathana Glazera uvršteni u DVD izdanje Directors Labela među 4 redatelja koji su promijenili način na koji doživljavamo glazbene spotove.


Bedtime Story, r. Mark Romanek

Romanek je u dugom metru prvi puta zaplivao 2002., s psihodramom 'One Hour Photo' u kojem Robin Williams glumi povučenog vlasnika studija za razvijanje filmova koji preko tuđih fotografija ostvaruje svoje voajerske sklonosti, a sve ne bi li na kraju shvatio koliko je njegov život isprazan. Film je bio nominiran za Zlatnog Leoparda u Locarnu, a kritičari su ga jako lijepo primili, te hvalili Romanekovu režiju i scenarij, pa nikom nije bilo jasno što Romanek radi i zašto se ne upušta u nove dugometražne avanture. Jedna od najavljenih trebala je biti 'A Cold Case', krimić s Tom Hanksom u naslovnoj ulozi prema romanu Philipa Gourevitcha, no i ta je produkcija zaleđena.

Držimo fige da ovaj put uspije.

Komentari

Nema komentara.