Novo trojstvo Directors Labela - Kratki
Home      Vijesti      Kratki      Novo trojstvo Directors Labela

Novo trojstvo Directors Labela

Redateljska etiketa odlučila nas je počastiti novim specijalitetom – 4 DVD-a hiperpopularnih redatelja spotova odsada je dostupno za pravi bakšiš.

m.b. 16.10.2005 0 komentara

Novo trojstvo Directors Labela

Directors Label predstavlja 4 nova DVD izdanja redatelja koji su promijenili način na koji doživljavamo glazbene spotove. Mark Romanek, Anton Corbijn, Stéphane Sednaoui i Jonathan Glazer, o čijoj ste biografiji već mogli nešto i saznati, pridružuju se pijedestalu prijašnjih Directors Label odabranika, od Spikea Jonzea i Chrisa Cunninghama do Michela Gondryja, svetoga trojstva suvremene spotovsko-dugometražno-reklamne produkcije. O njima vjerojatno već sve znate preko njihovih spotova koji su se dobrano izvrtili po MTV-ju i ostalim glazbenim televizijama, ali slijedi kratko upoznavanje sa svakim, odnosno igra spoji redatelja sa spotom i glazbenikom.

Anton Corbijn već je 25 godina prisutan na svjetskoj fotografskoj, dizajnerskoj i spotovskoj sceni, a mnogi ga znaju prema coverima koje je radio za Nirvanu ili Metallicu. Poznat je i njegov prijateljski odnos s grupama Depeche Mode (naslovna) i U2 (koji ga nazivaju jednim od svojih članova), a on se trenutačno bavi režiranjem dugometražnog filma pod nazivom 'Control' o životu i smrti mladoga genijalca Iana Curtisa, frontmena benda Joy Division. Režirao je mnogo glazbenih spotova, nekoliko za Echo and The Bunnymen, Depeche Mode (Walking in My Shoes i It's No Good, među ostalim), Nirvanu (Heart-Shaped Box), Nicka Cavea (Straight to You), Mercury Rev (Goddess on a Hiway), U2 (One), Joy Division (Atmosphere) i mnoge druge. Sve o Corbijnu saznajte na njegovu lijepom homepageu.

Mark Romanek za Madonnu

Mark Romanek još je jedan redatelj čije ste radove do sada vidjeli nebrojeno mnogo puta, a poznat je prema veoma artističnom pristupu radu, koristeći se brojnim referencijama na suvremenu umjetnost. Tako u spotu za Nine Inch Nails' 'Closer' posuđuje neke vizuale od Francisa Bacona i Damiena Hirsta, a tvrdi da je 'Devil's Haircut' (za Becka) tribute Truffautovu filmu '400 udaraca'. Spotovi za Johnnyja Casha (odličan Hurt), RHCP (Can't Stop), Eelse (Novocaine for the Soul), Madonnu (Rain) i preodličan spot za Sonic Youthe (Little Trouble Girl) samo su dio njegove bogate videografije za koju je do sada osvojio mnogo prestižnih nagrada (MTV, VMA, 3 Grammyja, Bilboard). Dva njegova spota nalaze u stalnom postavu MOMA-e, a 1997. MTV mu je kao prvom redatelju dao Video Vanguard nagradu za životno djelo. Na DVD-u se među dokumentarcima, spotovima i intervjuima krije i film 'Romanekian' u kojem glume Ben Stiller, Chris Rock i Robin Williams. Trenutačno radi na nekoliko projekata, vjerojatno na krilu uspjeha što ga je doživio nakon svog prvog dugometražnog filma, 'One Hour Photo'. Odlični homepage ovdje.

Stéphane Sednaoui za Bjork

Stéphane Sednaoui jedan je od najpoznatijih modnih fotografa, kojeg je sa svijetom mode upoznao nitko drugi nego Jean-Paul Gaultier. Sednaoui se od svoje 22 godine bavi fotografijama poznatih, reklamama i režiranjem spotova, a prvi videospot koji je doživio svjetski uspjeh i osvojio MTV-jevu nagradu je 'Give it Away' za RHCP. Otada radi za velikane pop scene, poput Trickyja (među ostalim, For Real i Hell is Around the Corner), Massive Attack (Sly), U2 (Mysterious Ways i Discotheque), REM, Garbage, Bjork (Possibly Maybe i Big Time Sensuality). Šuška se da je upravo spot 'Possibly Maybe' radio za islandsku divu u trenutku njihove burne veze. Njegova odličan fashion-hip-šik sajt čekirajte ovdje.

Naravno, ako vam je odmah do šopinga, uputite se na sajt Directors Labela pa se uvjerite i sami u čistu genijalnost spomenutih majstora.

Komentari

Nema komentara.