Lookey, najnoviji izum Larsa Von Triera - Dugometražni
Home      Vijesti      Filmski      Dugometražni      Lookey, najnoviji izum Larsa Von Triera

Lookey, najnoviji izum Larsa Von Triera

Filmsko platno je igraća ploča, odlučio je inventivni Danac, i smislio mozgalicu kojom namjerava aktivirati pasivnu kino publiku.

p.h. 08.12.2006 0 komentara

Lookey, najnoviji izum Larsa Von Triera

Lars Von Trier je poznat po uvođenju inovacija u filmsko stvaralaštvo: ultra realistični filmski koncept Dogme95, nasumična tehnika snimanja bez kamermana Automavision, i sad Lookey, najnovija izmišljotina kojom Danac želi aktivirati kino publiku, saznajemo s Guardiana.

Radi se o bazičnoj mozgalici, objasnio je redatelj, filmsko platno je igraća ploča, a Lookey vizualna smetnja koja se pojavljuje kao greška unutar filma. Prvi Lookeyi se pojavljuju u Von Trierovoj uredskoj farsi ‘The Boss Of It All’ gdje se oko 5 do 7 neobičnih predmeta ili pojava javlja izvan konteksta filma.

Običnom gledatelju oni će se učiniti kao slučajne omaške, no iskusno filmsko oko sigurno će primijetiti da se radi o namjernim pogreškama, velikoj zagonetki koju treba dekodirati po određenim pravilima, smatra Danac. Prvi gledatelj koji otkrije sve Lookeye u filmu dobit će 30 000 danskih kruna (£2,700) i priliku da zaigra u Von Trierovom  predstojećem hororu 'Antichrist'.

'Film je jednosmjerni medij s pasivnom publikom. Ma koliko volim diktirati priču i kontrolirati gledateljsko iskustvo, još uvijek želim da publika bude aktivni faktor u mom filmu.' izjavio je Von Trier.

Komentari

Nema komentara.