Dogma majstor u reality serijalu - Dugometražni
Home      Vijesti      Filmski      Dugometražni      Dogma majstor u reality serijalu

Dogma majstor u reality serijalu

Može li nas Lars Von Trier uopće iznenaditi? Nakon magarećih afera, odlučio čovjek pomoći prijateljima pa snima seriju 'Klovn'.

m.n. 18.03.2005 0 komentara

Dogma majstor u reality serijalu

Nakon magarećih afera, pristanka na rezanje kontroverzne scene koja je uzbunila ljubitelje životinja širom svijeta i odbijanja isprike, naš najdraži danski čudak opet nešto mulja. Da, govorimo o Von Trieru, a ovaj put nam pažnju plijeni njegova odluka da se od snimanja vrhunskih filmova odmori na nešto trivijalniji, može se čak reći, za njega prizemniji način.

Ne čudite se: Von Trier se udružio s Casperom Christensenom i Frankom Hvamom, najpoznatijim danskim komičarima, ne bi li kreirao jednu epizodu za njihov komični serijal 'Klovn' koji se prikazuje na danskim tv-kanalima. Iako je riječ o projektu za televiziju, producenti serijala smatraju da Von Trierovo učešće nije ništa čudno budući da se radi o netradicionalnom pristupu prepunom improvizacije, bez ikakvih kostima i make-upa, svojevrsnom reality showu gdje svatko glumi samoga sebe.

Isto tako, 'Klovn' producira Von Trierova komapnija Zentropa, a snima se u stilu koji jako nalikuje Larsovim Dogma '95 pravilima, iako ih ne poštuje u potpunosti. Majstorovo sudjelovanje je s jedne strane i marketinški potez, jer danska i svjetska javnost njegove projekte čekaju željno i prate ih u stopu. Tko zna koja kablovska prima danske kanale? :)
Komentari

Nema komentara.