Erik Nietzsche aka Lars Von Trier - Dugometražni
Home      Vijesti      Filmski      Dugometražni      Erik Nietzsche aka Lars Von Trier

Erik Nietzsche aka Lars Von Trier

Lars je Lone Scherfig podario poluautobiografski, pomalo egocentrični scenarij, ne bi li snimila film o njegovim ranim danima na studiju.

m.n. 18.04.2005 0 komentara

Erik Nietzsche aka Lars Von Trier

Europska kinematografija ovih dana bilježi desetogodišnjicu pokreta koji joj je nepovratno promijenio opis i dao neku novu svježinu. Naravno, riječ je o Dogma '95 manifestu, na čiji se spomen sve oči upiru i u vječito nemirnog, mrvu ludog, a većim dijelom genijalnog Larsa Von Triera. Iako je pokret, po čijim je pravilima snimljeno nekih 40 ili 50 filmova, ovih dana slabijeg utjecaja, a njegovi su tvorci i sami odmakli od originalnih ideja, ljudi iz Dogma klike i dalje surađuju.

Najnovija vijest koja se sramežljivo provlači po rijetkim siteovima i forumima, pažnju plijeni zbog suradnje znamenitog dvojca – Lone Scherfig (koja potpisuje 'Italian for Beginners') svoje će snage udružiti s Larsom Von Trierom. Projekt naslovljen 'Erik Nietzsche: The Early Years' trebao bi biti poluautobiografski film o zgodama i nezgodama koje prolazi student režije. Zvuči poznato?

Koliko je cijela priča zvučna potvrdit će i slijedeća informacija: Von Trier je često upotrebljavao pseudonim Erik Nietzche. Da bi sve postalo još konfuznije, dodajmo još da je Von Trier Scherfigovoj podario mali osobni egocentrični scenarij, iako je nepoznato ostalo da li je to išlo iz mazohističke ili sadističke strane njegove prirode.

Tko će glumiti Larsa i kad možemo očekivati ovo nadasve intigantno djelce, još nam nije znano, no sigurni smo da će nam Scherfigova iz novog ugla predstaviti vječno zanimljivog kolegu redatelja.
Komentari

Nema komentara.