Ljubav u doba kolere na velikom platnu - Dugometražni
Home      Vijesti      Dugometražni      Ljubav u doba kolere na velikom platnu

Ljubav u doba kolere na velikom platnu

Nakon 15ak godina natezanja, Marquezova Ljubav u doba kolere u pripremi je za filmsku adaptaciju, po prvi put na engleskom jeziku.

m.n. 10.11.2004 0 komentara

Ljubav u doba kolere na velikom platnu

Na pomolu je još jedna adaptacija čije će zvučno ime zasigurno u kina privući mnoge ljubitelje lijepe književnosti, kao i sve koji vole dobru kombinaciju realnosti i fantastike. Zadovoljni će biti i svi latino art loveri, a tvorci će trljati ruke od punih blagajni. New Line Cinema već dugo je slinio za romanom 'Ljubav u doba kolere' nobelovca Gabriela Garcie Marqueza i sad je konačno u procesu – angažirani scenarist je oskarovac Ronald Harwood ('Pijanist').

Ovo je zaista 'big deal' jer je Marquez godinama odbijao adaptaciju knjige, a u jednom je intervjuu izjavio da je primio (pa i odbio) čak pedeset različitih ponuda za adaptaciju baš ovog djela, iako ne spominje s kojom motivacijom. Prema njegovim romanima i pričama već su snimani filmovi, ali najčešće na španjolskom jeziku, u raznim latinoameričkim zemljama. Tako je u Meksiku već osamdesetih snimljen 'Marija u mom srcu', 'Erendira' te 'Žena koja je prodavala seks', na Kubi 'Vrlo star čovjek s ogromnim krilima' dok je u Italiji s dosta poznatim glumcima adaptirana 'Kronike najavljene smrti'.

Upućeni kažu da se New Line s njim natezao petnaestak godina, a popustio je tek nakon ponuđenog mu višemilijunskog ugovora. New Line smatra da im je upao prst u med jer je kako kažu, romansa je bezvremenska i primamljiva za široku masu. Roman je prvi put objavljen još davne 1985. a radi se o vrlo interesantnoj romantičnoj priči, koja bi prema svemu sudeći, mogla dobro izgledati na velikom platnu – glavni junak Florentino Ariza samo pola stoljeća čeka na svoju ljubljenu, Ferminu Dazu.

Budući da se radi o vrlo čitanom, svjetski poznatom i priznatom kolumbijskom autoru, ekipa će nastojati odabrati tomu dostojne glumce i svakakvu proslavljenu i dobro provjerenu postavu. Budući da u rukama imaju fantastičan materijal, zaista im ne bi trebalo biti problem napraviti dobar posao.

Komentari

Nema komentara.