Romero za volanom Kingovog Buicka - Dugometražni
Home      Vijesti      Dugometražni      Romero za volanom Kingovog Buicka

Romero za volanom Kingovog Buicka

Adaptacijom romana Stephena Kinga, From a Buick 8, pozabaviti će se, sada već prilično u posao upregnuti 65ogodišnjak - George A Romero.

filmski.net 08.11.2005 0 komentara

Romero za volanom Kingovog Buicka

Glavni je lik savršeno sexy automobil – plavi Buick Roadmaster iz 1954., kojeg je na benzinskoj postaji ostavio tajansteni čovjek. Sam bespomoćan, aaa.. ne! Nakon Christine, Buick je drugi automobil iz Kingovih tajanstvenih priča kojem su podarene nadnaravne moći.

Naziv dolazi od pjesme Boba Dylana, vječne inspiracije, a kontaktirajući tekst s korica knjige jasno nam je da se radi ‘… o romanu koji se bavi našim vlastitim fascinacijama smrtnim stvarima, inzistiranjem na odgovorima ondje gdje ih nema i hrabrošću da se suoče s nepoznatim..’. Iste te korice s pričom u sredini na eBayu se prodaju u ograničenoj seriji koja svaki primjerak cijeni 500$$!

Osim ovog uopćenog ‘plotlinea’, ima i onaj malo detaljniji. Državni je policajac ubijen na cesti, kolege mu pomažu sinu ne bi li lakše prebrodio gubitak, no kada otkrije očevu mračnu tajnu, stvari se počinju stubokom mijenjati, ne samo kod njega, nego i kod policajaca veterana koji ga okružuju.

Usudila bih se kazati – idealna količina šablona kojima se tako rado voli pozabaviti George A Romero. Zanimljivost oko cijele priče je Kingova inspiracija za knjigu koja dolazi s njegovog stvarnog putovanja na kojem je, među ostalim čudnovatim događajima koli su ga pratili, zamalo smrtno stradao u automobilskoj nesreći te 1999. godine.

Po prirodi njigovog zajedničkog interesa prema tajnovitim, opskurnim i jezovitim stvarima, ovo, naravno, nije prva suradnja Kinga&Romera. Najfriškija je adaptacija romana 'Djevojka koja je voljela Toma Gordona', čiju finalnu verziju još uvijek očekujemo. No, prije nje trebali bi svjedočiti i filmu 'Diamond Dead', najavljenom za 2007. Samo da znate:)

Komentari

Nema komentara.